ROYALE CUPCAKES

Lik

945785_459238904166294_1888966306_nI dag har vi feiret prinsessebryllup med «royale cupcakes». Mine barn elsker cupcakes men det kan ofte bli for voldsomt med frosting av smør- eller ostekrem. Så i dag laget jeg hjemmelaget brownies med ristede mandler, når de var avkjølt fylte jeg på med friske jordbær inni, toppet med hjemmelaget vaniljekrem og friske jordbær på toppen igjen. Barna spiste to hver hvilket jeg tror er et tegn på at de likte de VELDIG godt. Okei jeg skal innrømme at det havnet to i min mage også, crisp chunky brownies, rund og fløyelsmyk vaniljekrem og friske syrlige jordbær…match made in heaven:)

Browinesbunn
12-14 stk cupcakes

2 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl hvetemel
1 ts natron
1 knivsodd salt
200 gr 70% sjokolade
100 gr smør
2 ss kaffe
70 gr skoldede mandler

Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
Bland hvetemel, natron og salt i en bolle. Smelt sjokoladen i vannbad. Grovhakk mandlene og rist de på tørr panne. Smelt smør og rør i kaffen. Bland smør og kaffe i eggedosisen, og deretter blander du i det tørre og mandlene.
Fordel røren i store former, 12-14 stk. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-14 minutt. Avkjøl på rist og trykk ned den øverste «skorpen» på browniesen slik at du får plass til vaniljekrem og jordbær.

Vaniljekrem:
265 gram h-melk
160 gr. Kremfløte
70 gr. Sukker
1/2 vaniljestang
Blandes kokes opp i kasserolle. La stå å trekke i 15 minutt.

70 gr. H-melk
40 gr. Eggeplomme
30 gr. Maizenna

Vispes i lag og ha over den varme blandingen, la det koke opp. Sil blandinge og bruk stavmixer før du setter den til avkjølig. Dekk til med plastfilm helt nedpå kremen for å unngå at det legger seg hinne på den.

En kurv jordbær skjæres i små biter. Ha jordbær oppå browniesbunnen, ha vaniljekremen oppå det igjen, og legg tilslutt friske jordbær på toppen. Jeg brukte cupcakes former fra Nicholas Vahe som jeg kjøpte på Lykke & Lukas, det er veldig stabile og gode former…og perfekt i størrelse…så har de kule mønstrer:))
ENJOY!!!

Legg igjen en kommentar