Brød, boller, sirkus og kaos

Lik

10347610_10154716219775183_954493947704104615_n

10669337_876986875652278_4563083606888294485_o

Så har 4 uker gått siden Bakerinnen AS åpnet en frisk høstkveld 10 oktober, 4 uker som har vært helt utrolig magisk. Det startet 10 oktober etter 5 ukers intens jobbing med lokalet. Vi har gjort alt selv, utforming og snekring, maling og montering…selvfølgelig med god hjelp av venner og familie.

10671388_10154716220430183_1627427082920179008_n 10712694_10154716220755183_1913869407866147973_n

En liten premierefest ble det, med inviterte som kom og delte en hyggelig fredagskveld i lag med oss. Jeg har ALDRI vært så nervøs i HELE mitt liv, og når jeg tenker på fødsler, tv innspilling, ja til og med finalen i Hele Norge Baker, DETTE var verre. Jeg følte meg så utrolig usikker og redd, jeg hadde jo ingen erfaring i denne virksomheten…MEN jeg hadde pågangsmot, arbeidslyst og ikke minst min store store DRØM!!! Heldigvis:)

1011757_10152278415486148_7222295772545927531_n 10357834_10152278415646148_5218676498739398411_n

Lørdag kom og vi åpnet offisielt. Jeg hadde heldigvis familien min og venner som jeg vil tørre påstå «reddet» meg. For det strømmet på med folk, det var kø kø kø, jeg har aldri sett så mange mennesker, hele Storgata var fylt, og køen fortsatte. Selv sto jeg skrekkslagen, stresset og blek…på samme tid var jeg glad, oppspilt, overveldet og lykkelig. Det er det rareste jeg har vært med på. Butikkene i Storgata hadde satt opp plakater av meg og min åpning (tuuuusen takk), og jeg følte meg så fremsnakket og utrolig heldig som hadde valgt meg Storgata og Harstad som min gate og by for å åpne bakeriet mitt i.

1782171_10154716209045183_5257293909464085006_n

Lørdagen var over og alt jeg hadde forberedt var solgt, det var rettt og slett ekko i alle skap og skuffer. Jeg solgte rubbel og bit så søndag var det bare å reise ned på bakeriet å begynne på nytt, jeg kjente panikken tok meg over at jeg hadde rett og slett ingenting å selge på mandag…og slik fortsatte det mandag, tirsdag, onsdag, torsdag,fredag, lørdag…og neste uke og neste uke, det ble ALDRI nok kaker, boller og brød. Jeg var vel enda mere skrekkslagen og tenkte dette er et luksusproblem MEN, hva gjør jeg? Jeg har valgt å være tro mot det jeg hele tiden har tenkt, vi er et håndverksbakeri, vi er et microbakeri, vi lager ALT selv…så da må det heller være utsolgt innimellom. Jeg skal ikke falle for fristelsen for å kjøpe halvfabrikat eller ferdige produkter. Smør er smør og melk er melk i boller. Brød trenger tid for å heve, mine faktisk ett døgn. Kaker med vaniljekrem som er laget, smaker best. Duften av raspet sitronskall får du hos oss. Bollene er enda varme når du tar de med deg, for vi skal ikke bake på natta, det skal være ferskest mulig. Slik blir det også i fremtiden.

10636041_10154716219395183_6563120979964583408_n

Nå har vi hatt brød og boller å selge hele dagen, vi har fått rutiner og vet litt mere hva vi skal gjøre. Mine ansatte har fått tid til å lære, og vi har i dag hatt vår 4. lørdag som gikk strålende bra:) Hver dag tenker jeg over dagen, hver dag får jeg så utrolig mange hyggelige kommentarer, så når man er litt sliten etter lange dager (for det er jeg innimellom), da er det hvertfall godt å føle seg ønsket. Jeg tenker på alle de som kommer innom for 4. og 5. gang og tenker at det er jo et godt tegn. Jeg tør påstå at jeg har fått stamkunder. Vi selger både kaker, boller, deilige marmelader, konfekter, lemonader, blingser og kaffe…så får jeg bare håpe at vi gjør dette riktig og at vi lever i maaaaange år. Jeg må bare takke for en fantasisk måned til alle dere som har besøkt oss, takke mine ansatte som har vært fantastiske i en spesiell tid, spesielt Monica som hver dag står i lag med meg og arbeider hardt for at Bakerinnen skal være det visjonen vår er. Ha en fin helg, sees på mandag.

10712739_10154716219485183_6580517422586606602_n 1920147_10154716219090183_8197255220135835461_n

 

MI10675759_10152278415751148_1494157885663061865_n 10394831_10154716219625183_4867566867715217449_n

4 thoughts on “Brød, boller, sirkus og kaos

  1. Hei! Jeg studerer nå i Kristiansand, men gleder meg veldig til jul når jeg skal komme hjem til Harstad og endelig få se lokalet med egne øyne, og ikke minst få smake på baksten jeg hører så mye bra om! Det virker så spennende alt sammen, det å jobbe med det man elsker å gjøre, og det å starte opp sitt eget – det inspirerer. Stå på videre! Hilsen fra Sørlandet 🙂

  2. ÅÅÅÅÅ så artig Camilla 🙂 Det er aaaalt for langt til Harstad- men jeg og Mette kommer plutselig en dag på besøk – vi har en plan !! Å æ har allerede vann i munn! Lykke til videre, og husk å sett deg ned en gang i mellom- å pust ut <3

  3. Fantastisk. Så godt at Harstad tar godt imot deg, og din ide. Byen har bruk for det! Jeg gleder meg voldsomt til å komme hjem en gang i 2015 og gå en tur i BYEN. Gleder meg til å se at det går folk der, og at det er et sted å gå inn å kose seg! Nyt din suksess.

  4. Så herlig å lese! Skulle virkelig ønske jeg hadde mulighet til å komme innom. Både konsept, lokale og interiør virker helt topp, ønsker dere alt godt 🙂

Legg igjen en kommentar