Barnesjokoladekake

Lik

DSC_1591

For en stund tilbake så fikk jeg bestilling på sjokoladekake til barn, den skulle loddes ut i forbindlese med et arrangement i regi av Harstad Kunstforening. Jeg tenkte og spekulerte i hvordan jeg skulle lage den slik at den kunne passe til gutter og jenter, og fra liten til stor. Som dere vet er sugarpaste og 3D kaker ikke det store hos meg. Jeg er litt sånn at «What you se is what you eat». Derfor er sjokoladekakene mine brun som sjokolade, og med et hint om hva du finner inni. Dette er en ny bunn jeg har prøvd ut fra en bok som heter Slikkepott av Lise Finckenhagen. Temaet ble sirkusinspirert, kanskje ikke helt trygt i disse sirkustider…men morsom ble den og snart har kaken fått en liteneier.

DSC_1594

Oppskrift:

Bunn:

  • 4 egg
  • 4 1/2 dl sukker
  • 250 g smør (smeltet og avkjølt)
  • 6 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 2 1/2 melk
  • Eplejuice til dynking.
  1. Egg og sukker røres til eggedosis
  2. ha i det smeltede smøret i eggedosisen.
  3. Sikt sammen det tørre og rør det inn i røren.
  4. Bland inn melken og rør til du får en jevn og fin røre.
  5. Hell røren i 2 stk. 24 cm. former med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutt, sjekk alltid med en kakepinne om den er stekt.

Glasur:

  • 200 g smør
  • 400 g melis
  •  100 g sjokolade
  • 2 ss kaffe
  • 1 egg
  1. Smelt smør og ha sjokoladen i smøret slik at det smelter.
  2. Bland sammen alle ingrediensene  utenom egget og bland sammen i en mixer.
  3. Ha egget i tilslutt og mix til du får en karamellkonsistens.

Karamellpopkorn

  • Ferdig popkorn
  • 1 dl sukker
  • 1 ss smør
  1. Smelt sukker i en kasserolle.
  2. Rør inn smøret i sukkeret.
  3. Ha popkornet i en bolle og slå over karamellen mens du rører rundt slik at det fordeler seg.
  4. Hvelv det over på et bakepapir og avkjøl.

Montering:

  1. Del kakebunnene i to, slik at du tilsammen har 4 bunner.
  2. Legg bunnen på fat, dynk den lett med eplejuice og smør på med glasur, om du ønsker banan, jordbær ellerbringebær inni i lag med fyllet kan du fint ha det.
  3. Fyll i mellom alle bunnene mens du stabler de oppå en annen, og smør glasuren utover hele kaken tilslutt slik at den er dekket.
  4. Legg popkornet som er karamellisert oppå.
  5. Ta popkorn uten karamell og dytt inn i glasuren på midten av kaken.
  6. Så kan du bruke ønsket dekor som pynt, jeg brukte cakepops pinner og litt forskjellig cupcakespynt.

DSC_1590

Legg igjen en kommentar