Biskvier min nye favoritt julekake

Lik

DSC_0237

Man trenger da virkelig ikke å finne opp kruttet om noen allerede har gjort det, da trenger man bare å finne det. Jeg fant det i bakeboken til Roy Fares, og det var KRUTT!!! Jeg er nemlig mest fan av disse saftige gode småkakene til jul, ja og for den saks skyld konfekter. Dette er i mine øyne en mellomting mellom kake og konfekt. Kan nok minne om Sara Bernard, men er i mine øyne mye mye bedre…og akkurat en eller to munnfull:)

DSC_0230

Nå har jeg laget de til meg selv og har ikke klart å unngå å spise de…uten at jeg tenker meg om har jeg glefset i meg en også to også tre. Først så knekker det i sjokoladen som den er trekt med, så går tennene gjennom den glatte myke sjokoladekremen, helt til den tilslutt når den seige chunkye mandelmassen…JA vil jeg rope, det er nesten som når en fotball spiller scorer mål og sklir bortetter gresset med trøya over hodet…ja akkurat sånn er det for meg å spise denne BISKVIEN. Lyst å prøve?? Det er ganske så enkelt og du kommer ikke til å angre, eller kanskje, når de er så gode at du ikke klarer å la være å spise de;))

NB. De er glutenfri.

Oppskrift Biskvier ca. 20 stykker

Sjokoladetrøffel

 • 150 g mørk sjokolade
 • 150 g fløte
 • 50 g honning
 • 50 g smør romtemperert
 1. Hakk sjokoladen.
 2. Kok opp fløte og honning, hell det så over sjokoladen.
 3. Ha smøret i små klepper og rør godt om med slikkepott eller stavmixer.
 4. La trøffelen stå i kjølen i minst 2 timer innen du sprøyter den på bunnene.

Bunner

 • 125 g mandelmasse/råmarsipan
 • 60 g sukker
 • 30 g eggehvite (1)
 1. Sett ovnen på 160 grader
 2. Bland mandelmasse og sukker i en eltemaskin, bruk slikkepott til å hjelpe.
 3. Tilsett eggehviten og bland godt.
 4. Fyll en sprøytepose og sprøyt ut runde bunner på ca. 3 cm på en bakepapirkledd plate.
 5. Stek i ovnen til de er gyldene i ca 12-15 minutter.
 6. Avkjøles.
 7. Sprøyt en trøffeltopp på hver bunn.
 8. Sett i kjøleskap til avkjøling mens du smelter sjokoladen til toppingen.

Sjokoladetopping

 • 100 g mørk sjokolade
 1. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad eller forsiktig i micro.
 2. Dypp de små kakene i sjokoladen og sett de i kjøleskap eller frys.
 3. Taes opp av frys rett før servering.

DSC_0232

 

Legg igjen en kommentar