Cupcakes med honningkaramell, daim og trøffeltopping

Lik

DSC_0308

Ja folkens, for de som jobber mot bikinilinjen…DON`T READ THIS!!! For de som har gitt opp sånn som meg og innsett at sommeren er her og er til for å nytes….READ THIS:) PS: Du vil kjenne en lykkefølelse etter å ha inntatt en av disse. Mr. Roy Fares en superlekker kar fra Sverige, faktisk kåret til Årets Konditor i 2010 har inspirert meg til denne oppskriften. Cupcakesene er mektig god, saftig kake med en fløylesmyk topping…og for å ikke snakke om karamellen med honningen i, jeg sier bare OMG…I LOVE CAKES AND I THINK CAKES LOVE ME!!!

Her oppskriften til 10 cupcakes, husk å bruke store former slik at du får plass til røren.

Cupcakes:

125 gr. egg

210 gr. sukker

1 ts. vaniljesukker

1 knivsodd salt

2 gr. bakepulver

45 gr. kakao

115 gr. hvetemel

125 gr smeltet mør

Pisk egg og sukker hvitt. Bland vaniljesukker, mel, bakepulver og kakao, sikt det tørre i eggedosisen Vend inn det det tørre i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret litt etter litt, og rør til du får en glatt og fin røre.

Fyll 10 former og trykk ned 2 valnøtter og noen biter hakket Daim.

Stekes i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter

 

Karamellsaus:

50 gr. honning

200 gr. sukker

200 gr. fløte

60 gr. smør

1 knivsodd salt

Varm honningen til den er flytende. Tilsett sukkeret litt etter litt slik at det løser seg opp og blir gyllenbrunt. Tilsett så fløte forsiktig i, ta så bort kasserollen i fra platen. Rør inn smøret og saltet til du får en glatt og blank saus. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

DSC_0290

DSC_0293

Frosting:

200 gr. hakket mørk sjokolade

200 gr. fløte

100 gr. Philadelphiaost/Tine naturellost

Kok opp fløten og hell den over den hakkede sjokoladen og la det stå i 2 minutter. Kjør det så med en stavmixer til du får en blank fin trøffel. Sett den i kjøleskapet til avkjøling. Når den er avkjølt slipper du litt og litt ost mens du pisker til en jevn og fin frosting. Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt på cupcakesene. Ta så en varm skje og lag en fordypning som en skål i frostingen. Ta en skje og slå karamellen i «skålen» strø på med hakket daim og jordbær på toppen.

DSC_0303

 

Legg igjen en kommentar