DAIMCOOKIES

Lik

DSC_0002

Tjoooobing, her kommer deilige daimcookies. Disse er en av mine 7 sorter. Egentlig så har jeg stjelt oppskrifta fra min venninne som bare kaller seg for BAKERKVINNEN hver gang hun har en oppskrift jeg vil ha. Hun stråler av lykke hver gang jeg sier at jeg synes hun har noe godt å by på, og det er i grunn ganske ofte. Derav har hun tulletatt navnet BakerKvinnen for å harselere litt med meg og Bakerinne navnet mitt, og jeg flirer. Men…disse cookiesene er virkelig gode, sprø og karamellaktig i smak, de varer sjeldent lenge i vårt hus, forutenom i år…jeg har nemlig gjemt de høyt oppå hyllen så jeg slipper å bake de to ganger. Men jeg dobler ofte deigen for da er jeg i hvertfall sikker på at det er nok.

DSC_0006

 

Oppskrift ca. 36 stk.

  • 200 g meirismør
  • 2 dl sukker
  • 2 ss sirup
  • 4 dl hvetemel
  • 1 egg
  • 2 doble pakker hakkede daimsjokolader
  • 1 dl kruskakli
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver

Rør smør og sukker hvitt, bland inn kruskakli, vaniljesukker og bakepulver. Bland så inn hvetemelet, og daimsjokoladen til sist. Ta en spiseskje med deig og trill ut små kuler i hendene. Klem kulene litt flate, de vil smelte etterhvert og forme seg som cookies. Stekes på 180 grader til de er gyldne ca. 8-10 minutt.

 

DSC_0014

Da blir det nybakte cookies og kald melk til kvelds:)

2 thoughts on “DAIMCOOKIES

Legg igjen en kommentar