Tjoooobing, her kommer deilige daimcookies. Disse er en av mine 7 sorter. Egentlig så har jeg stjelt oppskrifta fra min venninne som bare kaller seg for BAKERKVINNEN hver gang hun har en oppskrift jeg vil ha. Hun stråler av lykke hver gang jeg sier at jeg synes hun har noe godt å by på, og det er i grunn ganske ofte. Derav har hun tulletatt navnet BakerKvinnen for å harselere litt med meg og Bakerinne navnet mitt, og jeg flirer. Men…disse cookiesene er virkelig gode, sprø og karamellaktig i smak, de varer sjeldent lenge i vårt hus, forutenom i år…jeg har nemlig gjemt de høyt oppå hyllen så jeg slipper å bake de to ganger. Men jeg dobler ofte deigen for da er jeg i hvertfall sikker på at det er nok.
Oppskrift ca. 36 stk.
- 200 g meirismør
- 2 dl sukker
- 2 ss sirup
- 4 dl hvetemel
- 1 egg
- 2 doble pakker hakkede daimsjokolader
- 1 dl kruskakli
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
Rør smør og sukker hvitt, bland inn kruskakli, vaniljesukker og bakepulver. Bland så inn hvetemelet, og daimsjokoladen til sist. Ta en spiseskje med deig og trill ut små kuler i hendene. Klem kulene litt flate, de vil smelte etterhvert og forme seg som cookies. Stekes på 180 grader til de er gyldne ca. 8-10 minutt.
Da blir det nybakte cookies og kald melk til kvelds:)
Mmmmmmm…… Camilla, to enkle dajmsjokolader eller to doble pakker? Mulig jeg tester ut disse. Har en mistanke om hvem BakeKvinnen er 🙂
2 pakker, skal redigere det. Kan lett misforståes:) Bakerkvinnen ser jeg hver dag:) så da skjønner du kansje hvem det er:)