Espressokake med sjokoladeglasur

Lik

IMG_2441

Jeg har fått det for meg at i høst skal jeg bake masse formkaker. Jeg har nemlig kjøpt flere gamle kakeformer som jeg håper det skal hvelves ut saftige kaker av. Sist jeg var i Oslo endte jeg innom en butikk som heter Fransk Bazar på Grünerløkka. De har åpent på søndager og inni butikken var det jo et lite skattekammer av gamle ting og tang som er kjøpt i Frankrike. Så da ble det poser fylt med blant annet kakeformer og gamle lekre iskopper på stett, og jeg var jo selvfølgelig litt lykkeligere som eier av disse. Dog lykken var kortvarig da jeg kom på at jeg kun hadde håndbagasje med meg hjemover til Harstad. MEN… jeg fikk de med meg og har allerede testet de ut med stort hell.

Første kake ut er en espressokake. Det er ei utrolig smakfull og saftig kake som jeg bare må anbefale dere å prøve. Så enkelt med en røre i en form som toppes med glasur, i en fin lekker form så får du mønstret frem og jeg synes det er litt nostalgi over det hele. En slik kake er lett å hive i hop, og det trengs ikke noe annet enn en god kopp kaffe til. Mange ganger så tenker vi kanskje litt for avansert når vi strider til verks og skal bake kake. De rene gode smakene kan ofte stå for seg selv uten så mye mikk makk. Pluss at jeg skal virkelig slå en slager for gode gamle formkaker, de må ikke gå i glemmeboka. Så har du lyst på noe sikkelig mørkt og syndig som smaker av sjokolade…da må du bake denne, den er nemlig djævelsk god;)

IMG_2440

 

Oppskrift

 • 240 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 vaniljestang
 • 2 g salt/1 knivsodd
 • 1 ss melis
 • 230 g smør
 • 100 g smeltet sjokolade
 • 2 ss espressopulver
 • 1 1/2 dl vann
 • 400 g sukker
 • 250 g rømme
 • 2 egg
 1. Smelt smøret og ha i espressopulvere, frøene av vaniljestangen og sjokoladen og rør til alt er smeltet sammen, tilsett så vannet og bland sammen.
 2. Ta kasserollen vekk fra platen og tilsett så rømme sukker og egg og bland godt sammen.
 3. Ha hvetemel, bakepulver, melis og salt i en stor bolle.
 4. Hell den bløte blandingen over i den tørre og rør godt sammen med en ballongvisp. Røren skal være glatt og fin.
 5. Smør en kakeform med smør og ha kakaopulver i en sikt og sikt over smøret for at kaken skal løsne lettere. Kakeformen bør være ca. 23-24 cm i diameter og minimum 10-12 cm høy.
 6. Kaken stekes på 175 grader i ca 45 minutter, men for å være sikker sjekker du med en kakepinne midt i formen. Hvis det ikke er røre på kakepinnen så er kaken ferdig.
 7. Ta kaken ut av ovnen og la den stå ca. 10 minutt i formen før du hvelver den rundt slik at den slipper formen, la den avkjøle.

Glasur

 • 75 g smør
 • 1 ts glukose
 • 120 g mørk sjokolade
 1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
 2. Sett den opp i et varmt vannbad og rør det hele sammen slik at det smelter og blir en blank og fin glasur.
 3. Ha glasuren over den avkjølte kaken, Hell litt og litt slik at glasuren fordeler seg jevnt.

IMG_2442

 

 

One thought on “Espressokake med sjokoladeglasur

Legg igjen en kommentar