FYLDIG TOMATSUPPE MED APRIKOSER

Lik

DSC_0631

En bakerinne er jo glad i å bake, men jeg liker å lage annen mat også, så innimellom så tenkte jeg å snike meg til å legge ut noen av mine mat-oppskrifter. Nå øser det dessverre ned her i Harstad, litt hustrig og man vil jo aller helst bare kose seg inne…så hva passer vel bedre en familiens favoritt tomatsuppe. Den er servert maaaange ganger og det kommer ofte et sukk eller en mmmm lyd når den spises. Det er tørkede aprikoser i den og for all del, ikke sløyf de fordi det høres litt underlig ut. De er et MUST!!! Jeg dobler alltid oppskriften, har en liten lyslugg som elsker å få den servert to dager på rad:)

DSC_0628

FYLDIG TOMATSUPPE MED APRIKOSER 4 porsjoner

1 1/2 gul løk
2 hvitløks fedd
1/2 rød chili
4 ss solsikkeolje
3 bokser hele skoldede tomater
2 gulrøtter
2 ss tomatpure
8 dl hønsebuljong
20 tørkede aprikoser
1 dl creme fraiche
1 neve frisk basilikum
Salt og pepper

Rens og skjær løken, hvitløken og chilien, surr det i oljen til det blir mykt. Ha i gulrøttene og fres i lag med.
Tilsett tomater, tomatpure, buljong og aprikoser. La det småkoke i 20 minutt.
Tilsett hakket Basilikum og kjør stavmixeren i kasserollen til du får en jevn konsistens. Rør inn creme fraichen. Smak til med salt og pepper, evt. kan du også tilsette litt til buljong.
Serveres med en klatt creme fraiche. Så er det bare å nyyyyyte!!! Å bare for å nevne det, grytestekt brød eller franske baguetter er en perfekt match å spise i lag med.

6 thoughts on “FYLDIG TOMATSUPPE MED APRIKOSER

 1. Hei Camilla!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

 2. Nå er endelig tomatsuppen prøvd ut, og det med STOR suksess i familien!!! Og det som ble igjen av suppa ene dagen ble til pastasaus dagen etter! 😉 Nydelig!

 3. Så godt det hørtes ut da! Liker litt spreke kombinasjoner og tviler ikke på at denne suppen sitter som et skudd 😀 Lurer på om dadler hadde gjort seg istedenfor aprikoser, ikke like mange såklart, men bare en liten håndfull, hmmmm. Nei, tror det er tryggere og prøve din godkjente versjon! x

 4. Pingback: Ukens matblogger: Bakerinnen

Legg igjen en kommentar