Granola med lakris og honning

Lik

DSC_0756

Vi har solgt kjempemye lakrispulver og lakrissiruper på HjerterDame (jobben min) etter at jeg begynte å lage mat med det. I helgen tok det av og jeg føler jeg skylder å komme med noen nye gode oppskrifter med lakris. Lakrisen i denne granolaen er så deilig. Du vil kjenne at du smaker og smaker. Smaken utvikler seg i munnen og kombinasjonen med tranebær og honning er en ubeskrivelig god kombinasjon. Jeg lagde en porsjon og lagde to små turpakker i cellofanposer som jeg tuslet meg opp til en venninne med. Hun er av det spreke slaget. Jeg tenker at det må være deilig å ha en gresk yoghurt i sekken og så litt granola med hvis du er på skitur, man trenger jo litt proviant for å kunne holde tempoet oppe:) Eller kanskje det er bare jeg som tenker på turproviant når jeg skal ut på tur:)

 

Oppskrift

 • 100 g mandler
 • 100 g hasselnøtter
 • 300 g havregryn
 • 25 g fint lakrispulver
 • 250 g flytende honning
 • 1 knivsodd salt
 • 1 dl store rosiner (jeg brukte vanlig i mangel på store)
 • 1 dl tørkede tranebær
 1. Rist madler og hasselnøtteri en 200 grader varm ovn ved varmluft i 5-10 minutter, til de er sprø. Ta nøttene ut og la dem avkjøle helt. Ikke slå av ovnen.
 2. Hakk mandlene grovt. Gni de løse hinnene av hasselnøttene og la de være hele.
 3. Vend havregryn, lakrispulver, honning og salt sammen og fordel det utover på et stykke bakepapir på en bakeplate.
 4. Sett platen i den varme ovnen. Stek blandingen i ca. 15 minutt, vend jevnlig i blandingen. Skru ovnen ned til 100 grader og la det ristes ytterligere 15 minutter. Rør stadig om. Ta platen ut og la det avkjøle helt på platen.
 5. Vend nøttene, havregryn, rosiner og tranbær sammen og oppbevar granolaen i en lufttett beholder.

DSC_0752 DSC_0757

DSC_0730

 

One thought on “Granola med lakris og honning

Legg igjen en kommentar