GRISSINI MED LAKRIS OG SESAMFRØ

Lik

DSC_0163

Detta kommer på nordnorsk: Æ ELSKE LAKRIS!!! Faktisk så mye at jeg til og med har skrevet et mysterium om det på facebooksiden til jobben min HjerterDame. Vi selger nemlig denne FANTASTISKE, DEILIGE, PERFEKTE lakrisen til Johan Bulow. Så var det slik at det stod åpnede bokser når jeg kom på jobb og det resulterte i at etter kort tid var boksen tom, jeg spiste de nemlig opp. Ja man blir hekta, og jeg var overbevist om at dette var noen som gjorde dette mot meg. En lakris konspirasjon. Noen som åpnet disse boksene for å lede meg ut i fristelsen… Uten og nevne navn og slutten på mysteriet kan jeg vel bare si at jeg fortsatt spiser det og man lever jo bare en gang:)) og mitt liv er fylt med lakris.

Så…nå er det 1. desember og jeg tenker at hva trenger vi i denne førjulstiden?? Jo litt av det tradisjonelle og litt av det utradisjonelle. Noe som smaker godt, og som er lett å lage, og noe overasker og begeistrer de du skal servere det til. Disse grissiniene er slik. Jeg hadde de med meg på en ost og kjeks kveld, og for å si det slik…jeg hadde ingen med tilbake. Mannen min knasker disse til en flaske øl, og synes de er supergode til det. Her kommer oppskriften som er verdt å prøve-

Grissini med lakris og sesamfrø ca. 10-15 stk.

 • 250 g durumhvetemel
 • 25 g gjær
 • 2 ss lunkent vann
 • 1/2 dl olivenolje
 • 1 ts salt
 • 1 dl kaldt vann
 • 3 ss sesamfrø
 • 3 ts grovt lakrispulver
 • 1 ts maldonsalt

Ha melet i en foodprossesor. Løs opp gjæren i det lunkene vannet, og tilsett det i melet. Sett på foodprosessoren, og ha i olivenolje, salt og kaldt vann og kjør til deigen samler seg. Du kan også bruke kjøkkenmaskin. Konsistensen på deigen skal være rustikk. Juster med vann og mel om det er for lite av en av delene. Hev deigen i 25 minutter.

DSC_0140  DSC_0138

DSC_0149

Rull deigen ut til 10-15 små stenger, ca. 15 cm lang. Bland sesam, lakris og maldonsalt og rull deigstengene i blandingen. Ingen etterheving. Legg de på en rist og bak de i ovnen på 230 grader i 12-15 minutt. Husk en plate under da de drysser litt. De skal bli helt tørre. Avkjøl helt før servering.

DSC_0161

Server med god skinke rullet rundt, til pasta, til ost og kjeks eller bare til en iskald god øl.

 

One thought on “GRISSINI MED LAKRIS OG SESAMFRØ

 1. Disse så fantastiske ut! Har sett lakris pulver i Tiger butikken her i Glasgow, så må kanskje gå til innkjøp av dette etter å ha sett denne oppskriften, hohumm! 😀 Ekkje så glad i lakris disse britene skjønner du, så får ikke fatt i det så mange steder.

  God desember! 😀

Legg igjen en kommentar