Gulrotbrød med deilige krydderier

Lik

011

Man omgir seg jo med mange forskjellige mennesker, og jeg har en gang jobbet i lag med en fantastisk energisk dame. Hun som meg er veldig glad i å bake og lage mat. Det skal sies at hun har utdannelse i faget og jeg har smakt mange av hennes gode saker. Jeg drømmer fremdeles om en suppe hun laget, som er typisk for hvor hun opprinnelig kommer fra, som er Russland.

Anyway…så går nå dagene og dine tidligere kollegaer som man savner, ser man jo mindre til, så da jeg plukket opp telefon og ringte Marina for å spørre om vi skulle ha en BAKE-SHOP en kveld, var svaret JAAA!!! Så da møttes vi, hun med en juicepresse under armen på mitt kjøkken, og så satte vi i gang. Etter myyyye fliring, erfaringsutveksling, juicepressing, litt unger her og der…så hadde vi rundt midnatt tryllet fram to deilige, krydrede, saftige, smakfulle gulrotbrød. Å vi to baketullingene var jo i ekstase og superfornøyd. Brødet ble SÅ godt, og vi hadde hatt en veldig koselig kveld…og har allerede ny bakedate. Jeg må innrømme at selv hadde jeg bake hangover dagen etterpå, litt trøtt altså. Men da jeg satte tenna i nista mi så gliiiste jeg fra øre til øre. Fy flate den ingefær og nelliken var bare VIDUNDERLIG å kjenne smaken av. Denne anbefales!!! Selv glefset jeg i meg en blings med italiensk salami, ost, litt grønt og min nye AVHENGIGHETSDANNEDE rødløksmarmelade fra STOKES…OMG den er bare så god på ALT, jeg er ADDICTED!!!

031

037 036

Oppskrift

1 STORT BRYTEBRØD

2 1/2 dl hel melk

2 1/2 dl ferskpresset gulrotjuice om du har juicepresse, hvis ikke kan det kjøpes ferdig på matbutikken

50 g fersk gjær

1/2 dl lys sirup

75 g mykt smør

1 ss salt

2 ts malt nellik

2 ts ingefær

500 g gulrøtter revne

100 g valnøtter grovhakket

16-17 dl hvetemel

topping: sesamfrø, solsikkefrø/gresskarfrø og maldonsalt

002

021

1: varm melk og juice til max 37 grader

2: smule gjæren i en bolle og tilsatt den lunkene væsken, sirup, smør i små klatter, salt og krydder

3. rens gulrøttene og riv de fint, hakk valnøtter og bland i bakebollen

4: tilsett 10 dl av hvetemelet og elt deigen, og siden resten av hvetemelet. Arbeid til elastisk deig i ca. 10-12 minutt

5: hev deigen under klede til dobbelt størrelse  i ca. 45 minutt

6: elt deigen og del den i tre like deler

7: form en av bitene til et stort brød, og legg det på midten av et bakepapir på et stekebrett

8: del opp de resterende bitene i 14 deler og form bitene til boller

9: legg bollene i en krans rundt brødet, la det være ca. 1 cm avstand til brødet

10: sett ovnen på 200 grader

11: etterhev i 30-40 minutt

12: pensle brødet med vann og strø på frø og maldonsalt

13: stek brødet nederst i ovnen i ca. 35-40 miutt, la det avkjør på rist

032

023

Legg igjen en kommentar