Kanelknuter med brunsukker

Lik
DSC_0463

Kanelknuter1

Kanelknuter eller kanelsnurrer, jeg vet ikke om en som ikke liker det. Jeg er overbevist om at et brett kanelknuter kan løse mange verdensproblemer…tenk dere å få servert kanelknuter under fredsforhandlinger, sikker på at det hadde gjort underverker:)) i hvertfall om jeg serverte de;) Jeg tror hvetebakst er noe av det som ligger barns hjerte nærmest. Ferske lune boller og kald melk, det skaper noen ekstra store glis. I går var vi i bursdag og Linda min venninne hadde baket saftige og deilige kanelsnurrer, dattern min rørte ingenting annet av kakene, men spiste tre kanelsnurrer (hvilket jeg skjønner for de var kjempegode). Linda er en kløpper på gjærbakst, nøye til fingerspissene og alltid topp resultat. Så jeg ble litt inspirert til å gi dere oppskrift på mine kanelsnurrer som har brunsukker i stede for hvitt, hvilket gir en god og litt kraftigere smak.

 

Hvetedeig

  • 700-800 g hvetemel
  • 1/2 l h-melk romtemperert
  • 150 g sukker
  • 15 g salt
  • 1 stort egg romtemperert
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g smør i terninger romtemperert

Fyll

  • 125 g mykt smør
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ss  kanel

Ha alle ingrediensene i en bakebolle utenom smør, gjæren smuldrer du faktisk rett i melet. Elt deigen i ca. 15 minutter. Tisett smøret og elt i nye 15 minutter. Dekk til bollen og sett deigen til heving i ca 1 time til deigen har blitt dobbelt så stor.

Kjevle ut et rektangel, smør på smøret, strø over sukkeret og dryss kanelen over. Brett den lengste siden inn mot mitdten, slik at deigen blir dobbel. Del opp i strimler, ta strimlen og surr to gsnger rundt pekefinger og langefinger, dytt enden av deigen nedi hullet som blir på midten. Vil du lage snurrer gjør du som vanlig, ruller langsiden på rektangelet innover til det blir som en rullekake. Del opp i skiver på ca. 2 cm.

DSC_0449

Kanelknuter2

DSC_0451

Etterhev bollene i en 45 minutter, pensle med vispet egg. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutt.

 

 

One thought on “Kanelknuter med brunsukker

Legg igjen en kommentar