Karamellisert popkorn

Lik

DSC_1721

Karamellisert popkorn er blitt en hit på kaker, spesielt sjokoladekaker. Jeg strør alltid litt salt på mens karamellen holder på å stivne for da får du kontrasten i salt og søtt som jeg liker. Popkorn og spøkelsesmarengsene har vakt oppsikt blant barn. I helgen var jeg på fotballturnering med min datter, og ble da stoppet av en gutt på som så stolt fortalte at han hadde bakt sjokoladekaka med popkorn og spøkelsesmarengs. Det er ganske stas når gutter i den 14 års alderen sier sånt, det må jeg si.

Nå har vi feiret min datters 11 årsdag og kakespising har det vært i flere dager. Kameratene til sønn min hadde siste kakebonanza i går. Da ble alle kaker satt på hagebordet, pappfat og skjeer og en haug med pubertale tenåringer heiv seg over kakene. Isak  min sønn har en stor tendens til å skjemmes over sin mor, men alle kameratene sier «mora di e kul» så hagler det med alle kommentarene som de har sett på tv. (kul og kul, jeg skjønner at jeg må gjøre noe med det verbale;)  Så da jeg lå å leste til datteren min (den minste) så hørte jeg gjennom vinduet med fransk aksent «nå ble jeg veldig  glad i munnen min, perfekt konsistans». Jeg må le, det er jo ganske morsomt. Der står en haug med gutter og engentlig leker Hele Norge Baker.

Men…over til popkornet igjen. Nå er det sommer og sol og jeg synes dere skal lage opp for å ha som tilbehør til is. Deilig deilig kald kremete is med sprøtt popkorn med smak av karamell og havsalt…hvor digg er ikke det??? Og ikke minst, det er kjempe enkelt.

Oppskrift:

 • Popkorn
 • 1 dl sukker
 • 1 1/2 ss smør
 1. Smelt sukker i en kasserolle til det er helt flytende.
 2. Ha i smøret og bland det.
 3. Slå karamellen over popkornet i en bolle, vend rundt til det har fordelt seg.
 4. Legg det på et bakepapir og strø over knust maldon salt, la det avkjøle.

DSC_1596

One thought on “Karamellisert popkorn

 1. Hehe, det har blitt en del feiring på dere i det siste ja, men det er jo bare en god unskyldning til og bake flere deilige kaker!
  For et sammentreff med popcornet! I går hadde jeg og noen venne Game of Thrones kveld, og mekket både karri popkorn og peanøtt popkorn, det ble skikkelig godt 😀

  Håper du har en finfin uke 🙂 x

Legg igjen en kommentar