Karamellmarengs med maldonsalt

Lik

DSC_0848

Deilige seige marengs, med dulche de leche og pittelitt maldonsalt, det var absolutt ikke noe galt å spise det på en fredag. Med fire ingredienser kan du lage disse i helgen og servere i deilig høstvær.

Etter dager med etterlengtet varme og sol ser det ut til det blir høstvær fremover. Jeg kaller det bakevær, for det er lite som er hyggeligere enn å stå inne å bake når det regner og er hustrig ute. For oss her i nord betyr høst at det blir mørkere og vi kan endelig gå i gang med å tenne lys for ekstra hygge og innekos. Jeg gleder meg til akkurat det, og har store planer om husvask og høstoppgradering av hus for å kunne nyte kvelder med, baking, film, bøker, te og levende lys fremover. Jeg har mange ganger tenkt at vi er heldige som har nettopp denne endringen i årstidene. Selv om vinteren ofte blir lang, mørk og kald, så er det jo deilig med forandringen fra vinter til vår, og nettopp som nå fra sommer til høst. Jeg satser på en høst fylt med baking og mat, har du lyst å bli med meg så kan du starte med å lage disse.

 

DSC_0845

 

Oppskrift 8 store marengser

  • 4 eggehviter / 1,5 dl
  • 220 g finkornet sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 boks dulce de leche eller karamellsaus av annet slag. Jeg bruker dulche de leche som er søt kondensert melk som jeg kjøper på asiatiske matbutikker. Jeg koker flere bokser i slengen i en panne med vann i 2,5 time. De kan du oppbevare lenge før du bruker de, så ikke bare kok en karamellboks om gangen.
  1. Pisk eggehvitene til de skummer og tilsett litt og litt sukker.
  2. Pisk i ca. 6-7 minutter og ha så i hvitvinseddike, pisk ytterligere 1 minutt.
  3. Ta bakepapir på stekebrettet og bruk to skjeer som du lager små runde «klatter» av marengsen med.
  4. Ta en teskje karamelll oppå marengsen og rør det litt forsiktig rundt i den.
  5. Stek på 120 grader i ca 45-50 minutter.
  6. Strø over maldonsalt etter steking.

 

 

One thought on “Karamellmarengs med maldonsalt

Legg igjen en kommentar