Kokoskake med sitron

Lik

DSC_1685

Kokos, jeg er en stor fan av det. Husker så godt den isen som het Cocobahia, den kom forresten som brus og, den var det et hint av kokos i og var min store barndomsfavoritt. Kokosmakroner, macroner med kokosfyll, bounty ja jeg har smakt på alt og synes det er utrolig godt. Da vi var med min pappa på jobben hans i Afrika, da fikk han tak i kokosnøtter og jeg spiste fersk kokos og drakk kokosmelk på båtdekket. Jeg var faktisk den eneste som drakk kokosmelken, og det er mulig jeg er påvirket fra den gang da. Men nå da Dina hadde bursdag prøvde jeg meg på denne kaken, hadde så lyst på noe sommerlig friskt, og samtidig saftig. Så da ble det kokoskake med sitronkrem og ostefrosting.

DSC_1689

  • 200 g romtemperert meirismør
  • 3 dl sukker
  • 3 egg
  • 150 g kokos
  • 5 3/4 dl hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 375 g seterrømme
  • 1,5 dl fløte
  • 1 sitron (skallet og saften)
  1. Rør smör og sukker hvitt og luftig.
  2. Ha i ett og ett egg mens du pisker godt mellom hvert egg.
  3. Ha i mel, bakepulver, natron.
  4. Vips inn rømme, fløte, sitronsaft og kokos.
  5. Hell røren i to smurte 22 cm former.
  6. Stekes på 175 grader i ca 45-60 minutt.
  7. Stikk med kakepinne for å se om den er stekt i midten.
  8. La kakebunnene avkjøle opp ned på en rist, etter 20 minutter tar du av ringen og avkjøl videre.

Sitronkrem

  • 3 dl ferskpresset sirton
  • 4 store egg
  • 1 eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 1/2 ss maisenna
  • 117 g smør (romtemperert)
  1. Kok opp sitronsaften i en kasserolle.
  2. Bland sukker og maisenna i en bolle, og pisk eggene inn i blandingen.
  3. Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens su pisker hele tiden for å hindre at eggene koagulerer.
  4. Hell det tilbake i kasserollen og kok opp igjen, husk å røre hele tiden.
  5. Når det koker trekker du kasserollen til sides og avkjøler det.
  6. Pisk inn romtemperert smør i den avkjølte blandingen.

Frosting

  • 400 g Philadelphia ost
  • 100 g melis
  • 3 dl fløte
  • resten av sitronkremen som er igjen haes osteblandingen.
  1. Pisk ost og melis sammen.
  2. Ha i fløten og pisk til stiv og luftig krem.
  3. Vend inn sitronkremen. Smak til om du vil ha mere smak av sitron.

Montering

  1. Del kakebunnene i to slik at du har 4 deler.
  2. Smør sitronkrem mellom lagene og stable bunnene oppå en annen.
  3. Når alle bunnene ligger oppå en annen, smører du frostingen og dekker kaken med den.
  4. Ta kokos og trykk rund på kanten av kaken.
  5. Legg blåbær på toppen.
  6. EAT THE CAKE!!!

 

 

Legg igjen en kommentar