KYLLINGSATAY MED PEANØTTSAUS

Lik

bilde 2

En uke i New York og jeg føler jeg har virkelig vært på egotrip…men gud så deilig. Jeg har shoppet, sightset og spist meg gjennom både gode og ikke så gode opplevelser…HÆRLIGHET det er mye å velge mellom. Jeg kunne beskrevet og fortalt men jeg kjenner at jeg bare vil ha mere selv…ANYWAY, vi var på en veldig koselig restaurant hvor jeg spiste sataykylling med peanøttsaus som var så godt. Ja det er ikke sånn at vi har vært på gourmet restauranter, vi har oppsøkt og lest om forskjellige plasser og dratt dit…plasser hvor hvermansen og New Yorkerne selv drar. Å når du setter tenna i noe som er salt, søtlig, nøtteaktig…salsaen er syrlig, skarp og ja, nei jeg er SOLGT. Jeg digger denna retten og det er en stayer i vårt hus!!!

Så da jeg kom hjem tenkte jeg, åhhh jeg må finne en oppskrift på dette gode lille måltidet og det fant jeg. Jeg har blitt litt inspirert fra Trines Matblogg, og jeg prøvde både og grille kyllingen i ovnen, og å steke den på panna. Jeg synes begge deler ble godt men litt forskjell i smaken ble det. Så det er bare å velge hva dere vil gjøre.

 

KYLLING OG MARINADE

 

 • ca. 600 g kyllingfilet
 • søt tykk soyasaus
 • 1 ss chilipasta
 • 3 ss nøytral olje
 • 1 ss revet frisk ingefær
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 neve frisk koriander, finhakket
 • ca. 10- 12 grillspyd

Del kyllingen opp i skiver ca. 1 cm og tre de på spydene. Spydene må du bløtlegge i vann i 20 minutter før du bruker de. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Ta ca. 2/3 av marinaden og pensle på  spydene, de må ligge å trekke inn smakene i minimum 30 minutt før du steker de. Alternativt kan du steke bitene rett i stekepanne med olje i. Velger du å steke de i ovnen så setter du ovnen på 250 grader og steker i ca. 8-10 minutt.

bilde 1

PEANØTTSAUS

 

 • ca. 1 1/2 dl vann
 • ca. 150 g peanøttsmør, grov type
 • resten av marinaden

Kok opp vannet, ha i peanøttsmøret og ha resten av marinaden i, la det småputre i 2-3 minutt.

MANGOSALSA

 • 1 mango skjært i småbiter
 • 1 rødløk finhakket
 • 1 chili renset fri fra frø finhakkes
 • 1/2 lime saften
 • 1-2 ss koriander finhakket

Bland ingrediensene og la det stå å godgjøre seg slik at smakene kommer frem.

REVET GULROT

 • 3 gulrøtter revet
 • 1/2 lime saften
 • 2 ss sukker

Rør limesaft og 2 ss sukker sammen. Bland gulrot og saften sammen i en bolle og la det stå noen minutter slik at sukkeret får løst seg opp og trekt inn.

Da er det bare å koke ris og servere med nanbrød, så tipper jeg du blir god og mett:)

bilde 3

 

 

One thought on “KYLLINGSATAY MED PEANØTTSAUS

Legg igjen en kommentar