Kyllingsalat med aprikoser og Selbu Blå

Lik

DSC_1745

Denne salaten har klatret opp på 1. plass på min salatliste. Christin lagde denne til meg for 2-3 år siden og jeg har siden fast bestilling på den. Før var jeg ikke spesielt begeistret for blåmuggost, og vegret meg for å spise det. Helt til min venninne som smaker på ALT uten noen sperrer laget kyllingsalaten til meg, med nettopp blåmuggost. Den er så god og overraskende på smak at du klarer rett og slett ikke stoppe å spise. Jeg hadde jentekveld og tenkte at jeg våger meg på å lage denne, kanskje noen ikke liker blåmuggost men da får de plukke det ut. Det første hun ene sa var «jeg er ikke spesielt begeistret for blåmuggost, men salaten ser helt fantastisk ut». SHIT!!! tenkte jeg men vi satte oss til bords og det ble spist, og begeistringen deres føltes nesten like stor som da jeg spiste det for første gang. Blåmuggost ble spist og mmmmmm`et over. Så jeg har rett og slett kopiert oppskriften fra min venninne, og har tenkt å dele den med dere. Til vanlig bruker jeg tøkede aprikoser, men jeg hadde tilfeldig ferske liggende på benken så da brukte jeg de. Det var rågodt, så jeg kan anbefale begge varianter. IT IS FABOULUS, I PROMISE!!!:)

DSC_1744

 

Kyllingsalat 4-6 personer

 • 4 kyllingbryst strimles
 • 2 gulgrønne epler skjæres i tynne skiver og videre i biter
 • 20 tørkede aprikoser deles i biter (jeg brukte ca 8 ferske da jeg fant det i butikk)
 • 2 dl valnøtter brytes i biter
 • 1 pk ruccola
 • 1 ferdigpose salat (jeg bruker romanoblanding)
 • 1 pk. Selbublå  smuldres i små biter
 • 1 sitron saften
 • 2 ts sukker
 1. Stek kyllingbitene i olje og krydre med salt og pepper.
 2. Bland sitronsaften med sukker og slå over eplebitene.
 3. Legg salaten på et langt fat eller i en bolle.
 4. Ha så over blåmuggosten, aprikoser, valnøtter, epler og kyllingen.
 5. Drissle over med dressingen.

 

Dressing

 • 3 ss fytende honning
 • 1 1/2 ts Dijonsennep
 • 3 ss søtsennep
 • 3-4 ss vann
 1. Ha alle ingrediensene i en skål og rør rundt til du får en litt tynn dressing som du har over salten i en tynn tynn stråle.
 2. Ønsker du mere smak kan du lage litt ekstra og ha i en skål og servere ved siden av.

DSC_1743

 

 

4 thoughts on “Kyllingsalat med aprikoser og Selbu Blå

 1. Dette så godt ut! Jeg fikk først øynene opp for blåmuggost i fjor sommer da jeg prøvde det på en pizza som fetrene mine hadde laget, utrolig godt. Og dette så skikkelig delikat ut også 😀 Liker og bruke frø og nøtter i salater, det gir det liksom det lille ekstra 🙂 x

 2. Nydelig salat som jeg laget i dag, fikk skryt fra både mann og sønn. Byttet aprikos med mango, og stekte kyllingfiletene hele, før jeg skjærte dem opp i tynne skiver.

 3. Nydelig, fargerik og lettvint salat men, Camilla kan du si meg hva du mener med søtsennep? Har brukt Dijon sennep og en mild pølsesennep men er i tvil om det er den du mener?
  Takknemlig for tilbakelding

Legg igjen en kommentar