Lakrismazarin med limekrem

Lik

DSC_0831

 

Deilig saftig mazarin med limekrem og lakris som skyter inn i venstre jeksel…deilig, jaaaaa!!! Nå som bærsesongen har startet er det så godt med kaker der man kan fylle på med saftige smakfulle norske bær.  For deilige sommerkvelder kan nytes med noe søtt og godt. Eller her nord hvor sommeren har vært så som så, da kan man lage kake for å rett og slett trøstespise. Denne smakfulle syndige gode bomben er som jeg ville sagt «djævelsk god».

Kakebunn:

  • 500 g marsipan
  • 250 g smør romtemperert
  • 5 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss RAW lakrispulver fra Johan Bülow
  1. Riv marsipanen og kjør den i kjøkkenmaskinen til med smøret til den blir luftig.
  2. Ha i egg og vips det godt inn og mix så inn hvetemelet.
  3. Ha røren i en 26 cm form med bakepapir i bunnen, og ha så i lakrispulveret som du rører inn med skje slik at det blir litt «her og der» i kakebunnen.
  4. Stek kaken på 175 grader i 30 minutter.

 

Kremfyll:

  • 1 1/2 dl limecurd
  • 3 dl kremfløte
  • 300 g philadelphia ost
  • 2 ts lakrispilver
  • 300 g jordbær/bringebær
  • 1 ts lakrissirup søt fra Johan Bülow
  1. Pisk fløten stiv til krem i en bolle.
  2. Pisk osten myk og tilsett limecurden.
  3. Bre kremen over bunnen og dryss lakrispulveret over.
  4. Del jordbær og bringebær legg oppå.
  5. Ta en tskje og drissle over sirupen.

DSC_0835

 

Legg igjen en kommentar