PÅSKETUR-MAT

Lik

DSC_0996

PÅSKETUR-MAT

Da er det starten på påskeferie for mange. Selv tar jeg turen til familiehytta for å nyte fridagene. Vi er mye på skiturer i påsken og niste er veldig viktig for familien når vi går på ski. Jeg må innrømme at det er den gode matpakken som holder meg oppe når jeg blir sliten. Dette er et kjempegodt alternativ til den vanlige pølsegrillingen. Suppe på termos servert i et ordentlig godt brød, er komplett turlykke etter ar man har lekt Northug og Bjørgen, eller når gnagsårene kjennes på hælen og man kan konstatere at man har kledd alt for mye på seg. Da er det jaggu bra det er god niste i sekken. Så må jeg tilføye…er du på sjekkern i påsken og skal på tur-date? Da er dette et ess i ermet, hvem hadde ikka latt seg imponere.

DSC_0999

 

GULROTSUPPE

 

 

  • 5-7 litt store gulrøtter
  • 1 gulløk
  • 1 chili
  • 3 fedd hvitløk
  • ½ rød paprika
  • 2 dl kyllingfond
  • 1,5 dl fløte
  • 1 neve basilikum
  • gressløk
  • 1 pk cherry tomater
  • 1,5 dl vann
  • salt og pepper etter smak
  • Evt. Krepsehaler til garnering/topping

 

  1. Rens gulrøtter, løk, chili , paprika og hvitløk og skjær i biter.
  2. Stek grønnsakene og cherrytomatene i 6-7 ss olje.
  3. Hell over vann og kyllingfond.
  4. Ha i salt og pepper .
  5. La det koke til gulrøttene er møre.
  6. Kjør stavmixeren i suppen til du får en glatt fin konsistens.
  7. Spe med fløte og la det småkoke.
  8. Ha tilslutt i basilikummen og gressløken .

 

SUPPEBRØD 8 brød

  • 1400 g hvetemel
  • 6 dl kaldt vann
  • 4 dl kald melk
  • 28 g salt
  • 28 g gjær
  • 6 ss olivenolje
  • litt fint rugmel til å strø oppå brødet

 

  1. Ha alt i en eltemaskin men hold igjen ½ dl vann.
  2. Kjør deigen til den er glatt og slipper kanten
  3. Spe med resten av vannet og elt videre til den igjen blir glatt og slipper bollen.
  4. Total eltetid ca. 12-15 minutt.
  5. La deigen heve i 2 timer.
  6. Del deigen opp i emner a 300 gram..
  7. Lag runde deigemnene strø litt mel over og la de hvile under bakeklede i 30 minutter.
  8. Rund virk de på nytt igjen og legg de på et bakepair, strø over fint tugmel og la de etterheve i 1 time.
  9. Denne prosessen vil gjøre smak og glutennettet i deigen godt
  10. 10.  Stekes  på 220 grader i ca.  25 minutter.

11. VIKTIG: Når du setter inn brødene, hell 1 dl vann i ovnen og lukk døren igjen mens de steker, gjenta prossessen etter 10-15 minutt. Du vil da få en crisp og krakelert skorpe.

 

Skjær av toppen av suppebrødet, grav ut det myke loffstoffet og hell i den varme suppen.  Den myke brødkrummen kan du spise til suppen.

DSC_1018

 

One thought on “PÅSKETUR-MAT

  1. Nei så nydelig! Ja dette er niste til og bli glad av! Hadde en kjekk kar hatt dette på lur så hadde jeg ikke hatt noe imot det altså! 😀 Også er det like artig for store som de små. Skikkelig påskefarge 🙂 God helg, og kos dere masse på tur! x

Legg igjen en kommentar