Pepperostekake

Lik

_87A3446

Nå som vi har bakt oss gjennom hele desember og alle de tørre kakene er fortært, vel kanskje ikke alle…da synes jeg det er så utrolig deilig med opppskrifter som er litt i gjenbruksånden. Som denne, hvor du kan bruke restene du kanskje er litt lei av også kan du lage det til en egen ny kake med nye smaker. Selv har jeg ikke de tradisjonelle 7 sortene, jeg er egentlig aller mest glad i konfekter og kranskekake, sara bernard o.l så denne pepperostekaken med friske bær passer meg utmerket. Jeg elsker ostekaker og pluss bær…og tilsammen med denne pepperkake-krydder smaken så blir det utrolig smakfullt. Skal du for eksempel lage karamellpudding til nyttår og har lyst på en ekstra dessert så kan kanskje dette være en enkel og rask tilleggsdessert.                            (Ps. takk til Harriet på Kvitebjørn Foto som er så grei å ta bilder for meg:)))

_87A3462

Oppskrift

Smuledeig

  • 150 g pepperkaker
  • 45 g sukker
  • 90 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ss vaniljesukker
  1. Ovnen settes på 180 grader varmluft.
  2. Kjør kjeksen i en hurtigmixer eller lignende til smuler.
  3. Ha smulene av kjeksen og alle de andre ingrediensene i en bolle og bland sammen.
  4. Strø smuledeigen over et bakepapir på en bakeplate.
  5. Stek i ca. 10 minutter og la de avkjøle helt om du ikke skal bruke de med en gang.

Ostekakefyll

  • 300 g ost (jeg foretrekker Philadelphia, men Mascarpone funker også. Litt syrligere med Philadelphia som jeg foretrekker)
  • 45 g sukker
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1 sitron
  • saften av 1 sitron
  • 20/30 stk.  ferske jordbær og bringebær (Jeg kjøper frossen Valldalbringebær nå på vinteren, super kvalitet i forhold til import bær)
  1. Visp Osten og sukkeret fluffig.
  2. Visp ned litt og litt fløte.
  3. Ha tilslutt i  vaniljesukker og og sitronskall og saft.
  4. Visp til kremen er glatt og luftig.

Montering

  1. Strø litt smuler i bunnen av et glass.
  2. Legg bær oppå.
  3. Bre så ostekrem over.
  4. Gjenta med smuler, ostekrem og topp med bær.

_87A3448

Legg igjen en kommentar