Purre og druesalat

Lik
DSC_0565

Druesalat

Under mottoet det enkle er ofte det beste. Purre og druesalat er en slager siden tidlig 80-tallet i vår familie. Den er nydelig til spekemat og fantastisk på et koldt/tapas-bord. Det er en av de tingene jeg ofte serverer, og det er alltid tom bolle når kalaset er over. I helgen har jeg laget den kun for å kune nyte en god laaaaang lunsj i morgen. Ved å lage disse gode sakene, kjenner jeg et snev av hverdagsluksus. Hverdagsluksus er et ord jeg er veldig opptatt av, jeg synes det er så viktig å kunne ta seg tid til å orke å gjøre noe ekstra. Det trenger ikke være stort og flott, men mere det lille som bare gir deg litt hjertesukk over at det er deilig å sette seg ned å spise noe som ikke tar lang tid å lage, og som i tillegg smaker ekte og godt. Det finnes mange varianter med både majones, banan, eple osv. Men jeg tør påstå at dette er den BESTE!!!

 

Det var Inger Mari som introduserte denne deilige salaten. Når jeg og min søster var små var vår pappa ute på jobb i 4-6 mnd. Innimellom da brukte Inger å komme på besøk, og det var stor stas. Vi visste at når Inger kom da vanket det god middag og ofte noe godt til kvelds. Ost og kjeks var det vi som oftes spsite, og da med purre og druesalat til. Hun lager enda verdens beste pannekaker, de er supertynne og deilige.  Det som er ekstra morsomt er at mine barn har fått litt samme greiene med Inger, de vet at det vanker noe godt på dem når hun kommer på besøk. Og jeg kaller henne og mamma for mine au pairs når de er på besøk. Barnevakt inkludert mat på bordet, det er vel også hverdagsluksus.

 

Oppskrift

  • 500 g druer
  • 1 pk seterrømme
  • 2 ss sukker
  • 20 cm purre
DSC_0557

Druesalat

DSC_0561

Druesalat

Del druene i to eller fire avnhengig av størrelsen. Purreløken finhakkes. Bland seterrømme, druer, sukker og purre. La det stå i noen timer før servering slik at smakene får satt seg. Serveres på godt brød med ei skive skinke under.

DSC_0564

Druesalat

 

Legg igjen en kommentar