Runde små brød

Lik

10482584_656453594444823_2914700546851440027_n

Våknet i dag til full sommer og 26 grader, sol og alt hva man kan øsnke seg når man har ferie. Forutenom at jeg hadde ikke et brød eller rundstykke å oppdrive i hus. Så etter knekkebrød til frokost satte jeg deig til brød og lot de heve lenge og godt i sommervarmen, mens jeg solet meg i håp om å få samme farge som det ferdig stekte brødet;) Brødene ble kjempegode og jeg er ekstremt fornøyd med at min nye Miele ovn har klimaapluss som gjør at ovnen sprøyter ut fuktighet slik at brødene blir helt optimale i størrelse, heving og skorpe. Jeg hadde to damputtak, et etter et minutt og et etter 6 minutt.

Oppskrift på 4 brød

  • 7 1/2 dl vann kaldt
  • 700 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete grov
  • 150 sammalt rug fin
  • 1/2 ss salt
  • 1/2 pk fersk gjær
  1. Bland alt det tørre og smuldre gjæren oppi bollen.
  2. Ha i alt vannet utenom 1 dl som du sparer.
  3. Elt deigen til den bindes sammen på lav hastighet i ca 8 minutt.
  4. Tilsett siste rest av vannet og elt ytterligere 4 minutter.
  5. Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 1/2-2 timer
  6. Del deigen i 4 emner og form de til små runde brød og legg de på et brett.
  7. Ha klede over brettet og la de etterheve i 1 time.
  8. Strø litt mell på toppen og snitt de på toppen med en kniv i rute eler kryss.
  9. Stke brødene på 250 grader med damp i ca. 25 minutter, eller ha 1 dl vann i ovnen om du ikke har klimapluss.
  10. Se at brødene får en gyllen brun farge, ta de ut og la de avkjøle på rist.
  11. Fyll de med ønsket pålegg.
  12. Om du ønsker litt ekstra smak tar du og pensler brødet med vann og dypper det i sesamfrø.

One thought on “Runde små brød

Legg igjen en kommentar