Saftig sjokoladekake

Lik

DSC_1441

Før jeg ble bakeavhengig, så ble jeg alltid så fasinert av oppskriftsheftene som av og til er utenpå Norsk Ukeblad. De lokket stadig med oppskrifter på sjokoladekaker, ostekaker, gjærbakst osv. Det var noe av det første jeg tok med meg hjemmefra, nemlig mamma som hadde samlet på heftene og jeg tok de vel i grunn uten å spørre…men jeg brukte de flittigere enn henne. Selv pleide jeg å kjøpe Ukebladet ved jevne mellomrom og nettopp der fant jeg denne oppskriften. Den har jeg bakt fast fra jeg flyttet hjemmefra, den er saftig og tung, og dyp og rund på smak. Den skal stå å bli kjøleskapskald, for da får du den deiligste konfekt konsistensen. Selv tenkte jeg da datteren min ville bake , at de skal få lære seg denne kaken. Den er enkel med få ingredienser, glutenfri og kan lages dagen i forveien. Det som skiller den er som sagt konsistensen, den er himmlesk. Jeg serverte med mandler med pasjonsfruktsmak, hvilket var nyyyydelig og litt syrlig til. I tillegg hadde jeg prøvd meg på hjemmelaget is, det var moro å lage. Jeg tror jeg kommer til å bli ICEQUEEN i løpet av sommeren;)

DSC_1449

 

 

Oppskrift 22 cm form

  • 150 g smør
  • 200 g kokesjokolade
  • 125 g nøtter (jeg bruker mandler, hasselnøtter, valnøtter….litt ettersom hva jeg har.
  • 125 g sukker
  • 4 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  1. Smelt smør og ha i sjokoladen, la det stå til sjokoladen smelter inn i smøret.
  2. Mal nøttene til de er ganske finmalte.
  3. Pisk egg og sukker godt.
  4. Bland alle ingrediensene sammen og hell røren i en smurt form. Ha gjerne bakepapir i bunnen.
  5. Stekes på 175 grader nederste rille i ca. 20-25 minutter.
  6. Kaken skal være bløt i midten.
  7. Ta den ut og la den bli kald i formen.

Glasur

  • 125 g kokesjokolade
  • 50 g usaltet smør
  • 2 ss sirup
  1. Smelt smør, sjokolade og sirup til en jevn glasur.
  2. Ha Sjokoladeglasuren på kaken mens den enda står i formen, og sett den kaldt.
  3. Kaken løsnes med kniv rundt kanten.
  4. Server med drasjerte mandler på toppen, og is eller pisket krem til.

DSC_1447

 

One thought on “Saftig sjokoladekake

  1. Ah, ukebladet! Husker mormor og farmor samlet på masse oppskrifter fra der, samt fra fjern og nære venner, familie og lignende. Denne kaken her ser lekker ut! Enkel, uten for mye dikkedarier, også de mandlene på toppen da, lekkert 😀 x

Legg igjen en kommentar