Sitronkake med blåbærostekrem og sitronsmør

Lik

DSC_0861

Blåbær+Sitron=Perfect Match. Sitronbunn med blåbærostekrem og en syrlig sitronkrem er ikke å forakte. Lett å lage er den også, hvilket gjør at dere ikke trenger å tenke dere to ganger om hvis dere har lyst på noe søtt. Selv liker jeg ideen med å stable to bunner oppå en annen uten å nødvendigvis dekke til sidene, fyllet inni blir en del av dekoren. Jeg tenker at dette er en kjempefin kake å lage nå i påsken. Lyst å prøve?

DSC_0843

Oppskrift

  • 50 g smør
  • 3 egg
  • 210 g sukker
  • 210 g hvetemel
  • 11/2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 sitron finrevet skall og saften
  • 1 knivsodd salt
  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Smør en bakeform på 22 cm.
  3. Smelt smøret.
  4. Visp egg og sukker hvitt og luftig.
  5. Bland de tørre ingrediensene og sikt de ned i eggeblandingen og bland forsiktig.
  6. Tilsett smør, sitronsaft, melk og finrevet skall og vend det forsiktig i hop til en jevn røre.
  7. Hell røren i formen og stek i 25-30 minutt til kaken er gjennomstekt.

Sitronkrem

  • 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
  • 85 g sukker
  • 1 dl vann
  • 2 ss maizenna
  • 1 eggeplomme
  • 20 g usaltet smør
  1. Bland sitronsaft, sukker og halvparten av vannet i en kasserolle og kok opp.
  2. Visp sammen resten av vannet med maizenna og eggeplommen i en bolle.
  3. Hell den kokende væsken i bollen og rør hele tiden.
  4. Hell alt sammen tilbake i kasserollen og la det koke opp under konstant omrøring til kremen tykner.
  5. Hell kremen i en bolle og tilsett smøret og rør om til smøret er smeltet.
  6. La det stå i kjøleskapet i 40 minutt.

Blåbærostekrem

  • 60 g fryste tinte blåbær
  • 200 g romtemperert smør
  • 420 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 600 philadelphia
  • 1 kurv ferske blåbær til garnering
  1. Legg blåbær i en sil og klem de gjennom med en skje den slik at du får saften ut.
  2. Visp i hop smør, melis og vaniljesukker til en luftig blanding.
  3. Tilsett osten og blåbærsaften, visp til du får en glatt frosting.

DSC_0828 DSC_0835 DSC_0836

Montering

  1. Del kakebunnen i to.
  2. Smør sitronkremen på bunnen.
  3. Sprøyt ostekremen jevnt fordelt over bunnen.
  4. Strø over fersk blåbær.
  5. Legg bunn nr. 2 oppå.
  6. Sprøyt resten av blåbærkremen oppå og strø ver resten av blåbærene.
  7. EAT THE CAKE!!!

DSC_0846

3 thoughts on “Sitronkake med blåbærostekrem og sitronsmør

Legg igjen en kommentar