Sitronterte med hvit sjokolade

Lik

DSC_0869

Det er vel ikke til å stikke under en stol at sitronterte er noe som folk forbinder med meg. Nå er det jo slik at har man en god oppskrift så trenger man jo ikke finne en ny i samme kategori…men så var det jo han derre svensken Roy Fares som står på kokebokveggen min…de andre bøkene bytter jeg ut innimellom men ikke den, han er så innmari kjekk der han liksom smiler til meg fra forsiden på boken. Jadda det er ikke slik at ikke mannen min har lagt merke til at han liksom blir værende på den hyllen, men han har valgt å ikke kommentere det. Enn så lenge så forblir han på bokveggen. Så over til det jeg egentlig ville: sitronterten hans er laget helt forskjellig fra den jeg vanligvis bruker. Paideien var fantastisk å jobbe med, fyllet koker du, paiskallet er penslet med hvit sjokolade og selvfølgelig kan vi ikke «drite i marengsen» (min uslåelige kommentar i Hele Norge Baker), på toppen er det nemlig en italiensk marengs:) Lyst å prøve?

Sitronterte ala Fares

  • 120 g romtemperert smør
  • 60 g melis
  • 180g hvetemel
  • 20 g eggeplomme (1 stk)
  • 100 g hvit sjokolade smeltet
  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle eller hurtigmixer og la det bli til en jevn deig
  3. La deigen hvile i 20 minutter i plastfolie i kjøleskapet
  4. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykk og ha den i en paiform, gjerne med løs kant 24 cm diameter.
  5. Stikk hull med en gaffel i botten
  6. Stekes i 13-15 minutt til den har fått en fin gyllen kant
  7. Avkjøl i formen
  8. Ta den smeltede sjokoladen og pensle det på innsiden av det avkjølte paiskallet

Sitronkrem

  • 125 g ferskpresset sitronjuice (1 1/4 dl)
  • 190 g sukker
  • 125 g vann (1 1/4 dl)
  • 100 g vann( 1 dl)
  • 30 g maizenna
  • 40 g eggeplomme (2 stk)
  • 40 g usaltet smør
  1. Kok opp sitronsaft, sukker og 125 g vann i en kasserolle
  2. I mens rører du 100 g vann, maizenna og eggeplommene i en bolle
  3. Rør den varme væsken ned i den andre bollen med eggeplommeblandingen og pisk godt
  4. Ha så alt tilbake i kasserollen og kok opp til kremen begynner å tykne
  5. Hell kremen i en bolle og tilsett smøret i biter og rør til det smelter
  6. Avkjøl

Italiensk marengs

  • 125 g eggehvite (4 stk)
  • 75 g vann  (1/4 dl)
  •  210 g sukker
  1. Visp eggehvitene stive
  2. Kok opp vann og sukker til 121 grader
  3. Hell sukkersirupen du i eggehvitene mens du pisker på høy hastighet
  4. Pisk til det blir romtamperert i 5-7 minutt

Montering

  1. Ta paiskallet som er penslet med hvit sjokolade og ha på sitronkremen
  2. Bre eller sprøyt marengsen over
  3. Brenn med en gassbrenner på marengsen

DSC_0870

2 thoughts on “Sitronterte med hvit sjokolade

Legg igjen en kommentar