Sjokoladekake med mandler
Noen gang når jeg har ”cravings” har jeg lyst å hive i hop ei kjempegod kake i full fart, og denne er slik. Du treng liksom ikke finne opp kruttet hver gang, alle vet at sjokolade, mandler og ekte meirismør blir godt. Dette er ei kake som du kan ligge på soffa og la ungene bake mens du sier oppskrifta, og de vil lykkes, tru meg jeg har prøvd. Lar du den stå kjølig noen timer så setter kaken seg og får et deilig konfektpreg, men den kan også fint spises romtemperert. I tillegg er den laget på mandler og er da et glutenfritt alternativ som også smaker helt fortreffelig.
Oppskrift
- 3 egg
- 150 g sukker
- 150 g sjokolade
- 150 g smør
- 150 g mandelmel (evtntuelt malte mandler)
- Visp egg og sukker sammen.
- Smelt smør og ta av kaserollen og bland i sjokoladen.
- Ha i mandelmelet til slutt og mix alt til en røre.
- Ha bakepapir i en 22 cm. Form og hell røren oppi.
- Stekes på 175 grader i 35-40 minutter, avkjøles.
Glasur
- 1 dl fløte
- 100 gram sjokolade
- Kok opp fløten, ta kasserollen til side og ha oppi sjokoladen.
- Ha glasuren på den avkjølte kaken.
Hvilken type sjokolade og fint/grovt mandelmel?