SMØRGOSTÅRTA

Lik

DSC_1639

Svenske flaggans dag og da reposter jeg denne smørgostårtan, som er typisk svensk. Det er sommer og i det denne oppskriften skrives så titter midnattsola inn vinduet mitt. Man er på sitt mest forventingsfulle med hva sommeren vil bringe av vær. Hele kroppen er klar for sol, varme, sommerlig mat og kald drikke. Jeg har så lyst å dele denne litt svenske måten å lage en smørbrødkake på. Deilig loff med skalldyr og røykelaks, pyntet i frodighetens tegn og perfekt for lange lyse sommerkvelder i festlig lag. Jeg har nettopp servert denne selv, jeg lager den alltid i mine barns bursdager og den smaker rett og slett himmelsk…eller en smak av sommer. Tar du deg tid å bake egen loff, ja da får du terningkast seks av meg.

DSC_1646

Sommerens smørbrødkake

Oppskrift til rektangulert fat

▪   3 loff (det er ikke alt som brukes, men det du trenger for å bygge den sammen)

▪   8 kokte egg (5 hakkes i biter)

▪   400 g reker (300 g hakkes i biter)

▪   200 g krepsehaler (hakkes i biter)

▪   300 g røykelaks (skjæres i biter)

▪   6 ss dill (finahkket)

▪   1 boks salatblader

▪   1 pk druer (500 gram)

▪   1/2 sitron i skiver

▪   1 1/2 beger cremefraiche

▪   1 ½ pakke ekte majones

 

  1. Loffen skjæres fri for skorper.
  2. Loffen deles i 3 skiver på langsiden og tilpasses fatet.
  3. Bland Creme Fraiche og majones, og smør på første loff laget
  4. Strø over 3 ss dill.
  5. Ha 5 hakkede egg og 200 g røykelaks i biter på første lag.
  6. Legg på lag nr. 2 og smør på creme fraiche og majones blandingen.
  7. Strø over 3 ss dill, 100 g hakkede krepse haler og 300 g hakkede reker.
  8. Legg på lag nr. 3 som er toppen
  9. Smør resten av creme fraiche og majones blandingen på toppen og yttersiden. Har du for lite må du blande litt til
  10. Del og tilpass salatbladene og trykk de fast rundt kanten
  11. Pynt toppen, med restene av egg, reker, krepsehaler, røykelaks og druer. Legg gjerne i mønster.

DSC_1658

 

2 thoughts on “SMØRGOSTÅRTA

Legg igjen en kommentar