Stablebrød med timian, basilikum, sitron og parmesan

Lik

dsc_4155

I det Pascal og Øyvind sa at de ble glad av brødet mitt og at de aldri hadde sett et slikt brød før, da begynner jeg nesten å nynne innvendig….»fly me to the moon and let me sing among the stars….». Pascal tok brødet med seg, og Øyvind sa at det så ut som et eneste stort ostesmørbrød…jeg blir så glad i bakehjertet mitt. Det er så utrolig deilig med ros. Tross alt er jeg en voksen dame, men man er så langt utenfor sin komfortsone i det man skal konkurere i noe som er en hobby, at man blir helt skrudd i hodet…og ros er nå ros enten du er 4 år eller 36 år. Jeg er jo meg selv, og for de som kjenner meg…så er jeg nok ganske lik hun lange dama på 184 cm som svirrer rundt og baker på tv. Men for meg selv så blir jeg veldig oppmerksom på at kommentarer og tull og fjas kommer ut av meg verbalt…men jeg er da slik. Lite selvhøytidelig og opptatt av at man må «ta» livet og leve det som best man kan…vi er heldige som får lovt å gjøre akkurat det vi vil. Dette er en mulighet og akkurat den tar jeg og nyyyyter til det fulle. Håper dere baker og koser dere, kanskje dere har lyst å bake akkurat dette brødet? Jeg tar det som et godt tegn at Pascal tok det med seg, han kommer jo fra brødmekkaet Frankrike:)

Her har du oppskriften på Camillas stablebrød, som Camilla Johansen lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

 
 Oppskrift
 • 1/2 pk tørrgjær
 • Ca. 10 dl hvetemel
 • 2 dl vann
 • 2 dl h-melk
 • 1 egg
 • 1 1/2 ts havsalt
 • 2 ss olivenolje
 1. Bland alt det tørre i en bolle.
 2. Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm.
 3. Bland olivenolje og vann, ha melk i det tørre.
 4. Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
 5. Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm.

DSC_0776

DSC_0778

DSC_0780

 

Fyll:

 • 8 ss smeltet meierismør
 • 100 g revet parmesan
 • 1 neve frisk timian hakkes
 • 1 neve frisk basilikum
 • Saft av 1/2 sitron
 • 3 klyper havsalt
 1. Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
 2. Ha over sitronsaft.
 3. Del deigen opp i strimler på 8 cm.
 4. Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
 5. Ta en brødform med litt høy kant og pensle den med smør eller olivenolje.
 6. Stable oppi deigbunkene og strø over litt parmesan på toppen.
 7. Hev brødet i 30-45 minutter.
 8. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.

DSC_0785

28 thoughts on “Stablebrød med timian, basilikum, sitron og parmesan

 1. Hva slags form bruker du? Får du til en sprø skarpe med den? Jeg bruker bakepapir i slitte «teflonformer» men greit å slippe bakepapir hver gang. Brødet ser kjempegodt ut og skal testes! Takk! 🙂

 2. Dette blir dagens suppebrød! Jeg har store forventninger, har forberedt gubben siden søndag på et ekstraordinært suppebrød denne uka:) Må bare si at du gjør en god figur på tv, for en skikkelig nord-norgepatriot så er det herlig å se at du «kjemper» i toppen. Det du lager ser også veldig fristende og godt ut, så denne bloggen her skal jeg inspisere nærmere. Lykke til videre i konkurransen, jeg håper du går all the way!

 3. Forstod ikkje heilt punkt 2 og 3 i framgangsmåten for deigsettinga. Og så var sjølve brettinga litt diffus! Eg såg ikkje programmet, kanskje der er difor eg ikkje forstår! Kjekt om eg får ei lita forklaring, for dette brødet SKAL prøvast! Kombinasjonen av smakar høyrest nydeleg ut!

 4. Skal melken oppi først og så vann med olje? Deigen ble ALT for bløt. måtte bruke en halv pakke med mel ekstra. Er det riktig med 10 dl mel? Også lurte jeg på om man må ha i egg? 😀

 5. Hvis man ikke har kjempediger brødform, anbefaler jeg å dele opp deigen i to vanlige avlange former. Min toliters-form var for liten for denne deigen, og resultatet ble rå deig inni når skorpen var brun og passe.

 6. Jeg prøvde meg på dette brødet, og jeg fulgte oppskriften nøye. Allikevel ble brødet rått inni (etter 40 min på 200 grader). Jeg satte det derfor inn i ovnen igjen hele 15 minutter, men allikevel var det rått i midten.

  Hva gjør jeg feil?

 7. Hei! Har veldig lyst til å bake dette brødet til mine middagsgjester imorgen, men hva ville du anbefalt å spise til brødet? Har du en rett du pleier å servere med brødet, f.eks. en suppe eller gryterett? 🙂

 8. Åhhhh nå gleder jeg meg til kveldskos.. Fikk dette brødet servert i går, og det smakte nydelig. Jeg lager det i dag og skal servere det til italiensk mat 🙂

  Kan virkelig anbefales!

  I dag bytter jeg ut litt av parmesanen med gulost, er spent ¨på hvordan det blir <3

  Gleder meg!!!!

  Takk for god oppskrift!

 9. Pingback: Stablebrød | heimelaga -men enkelt

 10. Hei, du! Dette brødet ser fantastisk ut, og jeg har mitt til heving nå. Men hvordan får du egentlig til å stable remsene oppå hverandre uten at alt fyllet detter av? Jeg måtte i alle fall plukke opp en del og legge på igjen … Er det noe jeg gjør feil?

 11. Fantastisk godt brød som jeg alt har bakt 3 ganger. Jeg bruker oppskriften din til punkt og prikk å det blir perfekt hver gang. Jeg lager det i 2 brødformer å får to flotte brød.

 12. På punkt 3. «Bland olivenolje og vann, ha melk i det tørre.» Altså de 2 dl med vann og olje blander jeg sammen så har jeg det i både det og melka i det tørre?

  Og når jeg skal få melken fingervarm, skal jeg da bruke av de 2 dl vann som er oppgitt eller brukes ekstra vann?

  Mvh

 13. Mmm, det bilde kunne jeg ikke gå forbi – var nødt til å prøve den. Jeg valgte å endre litt på oppskriften. Fersk gjær, og to hevinger. I tillegg mente jeg at dette skulle lages som porsjonsbrød, så det ble rullet og lagt i ramekiner, som var smurt med smør og fintrevet parmesan i både bund og kant. Inni ble det både parmesan og rød cheddar samt litt serranoskinke i tynne korte strimler. Baketiden ble ca. 25 minutter. Kjempegodt – vokste seg store og flotte, og smakte fantastisk. Skal med garanti gjentas!

Legg igjen en kommentar