Stående Rullekake

Lik

prog_8_dsc_6084

Dette er kaken jeg leverte på skjult mønster, Øyvind likte den Pascal synes den var før søtt…Jeg hadde nok fylt den inni med bringebær og blåbær for å få mere syre nå i ettertid. Men kaka er god og fin til 17. mai festen.

Her har du oppskriften på Camillas rullekake med fargemønster, som Camilla Johansen lagde i åttende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Rullekake lages to ganger:

  • 4 egg
  • 140 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  1. Egg og sukker blandes til luftig eggedosis.
  2. Bland forsiktig i det tørre.
  3. Has i bakepapirkledd langform.
  4. Når kaken er stekt hvelves den på et sukret bakepapir og med ei langpanne oppå.
  5. Stekes på 190 grader i 10 minutt

Bringebær- og blåbærgele:

  • 175 g blåbær
  • 150 g bringebær
  • 1 dl sukker
  • Saft av 1/2 sitron
  • 3 plater gelatin
  1. Gelatinplatene legges i kaldt vann.
  2. Kok opp blåbær, bringebær, saft av sitron og sukker, la det koke i ca. 5 minutter.
  3. Ta kasserollen av platen, klem vannet av gelatinen rør det inn i den varme bærblandingen.
  4. Sil sausen gjennom en finmasket sil.
  5. Sett til avkjøling.

Sveitsisk marengs:

  • 1 dl eggehvite
  • 220 g finkornet sukker
  1. Ha eggehvite og sukker i en metallbolle.
  2. Sett bollen over vannbad og pisk til massen blir stiv og sukret løser seg opp i ca. 10 minutter, ta den av varmen og pisk ytterligere til marengsen er avkjølt.

Marengs rullekake:

  • 5 eggehviter
  • 2 1/2 dl finkornet sukker
  • 1 pk vaniljesaus til koking
  • Skoldede hakkede mandler
  1. Pisk eggehviter stiv og ha i litt og litt sukker i til du får en marengs.
  2. Vend inn vaniljesauspulveret.
  3. Bre røren over et bakepapir.
  4. Strø over hakkede mandler.
  5. Stek 180 grader i 15-20 minutter.

Montering:

  1. Del rullekakene opp i tre remser, så det tilsammen blir seks remser.
  2. Klem sitronsaft over alle remsene.
  3. Bland 1 ss av geleblandingen i marengsen, smør på første remsen.
  4. Rull den sammen og sett den motsatt vei av en tradisjonell rullekake på et kakefat, altså slik at spiralen er vendt ned mot kakefatet.
  5. Ha 1 ss gele til i marengsen for få mørkere nyanse, smør på neste remse. Rull utenpå.
  6. Klipp hvert lag med saks for å få jevn og rett kaketopp.
  7. Slik fortsetter du med å få mørkere og mørkere nyanse og legger utenpå til alt er brukt opp.
  8. Tilpass marengsrullen i størrelse, før marengsrullen legges utenpå.
  9. Fyll på bringebær, blåbær og ripsbær på toppen.
  10. Strø friske rosekronblader i rosatoner rundt kanten.

 

 

 

 

 

One thought on “Stående Rullekake

Legg igjen en kommentar