TOMATSILD (verdens beste)

Lik

BAKERINNEN 010

Når jeg stiller meg opp til jul og lager tomatsild, da føler jeg meg som ei sikkelig kjerring…føler rett og slett at det hagler kjerringpoeng. Jeg tror faktisk jeg er en av de få barna som elsket spekkesild når jeg var liten, jeg i ene bordenden og pappa i andre enden, med hver vår tallerken fylt med spekkesild, kokt mandel, rå løk, løksaus og rødbeter.

Når vi laget sursild var det om å gjøre å ha mye løk i, og jeg lasset på brødskiva og koset meg med det. Når det kommer til tomatsild så er det litt anderledes, har alltid synes at bitene er for store og at det var høy tomatpurefaktor…helt til mamma serverte denne silden. Dette er en oppskrift som kommer fra da mine unge mor jobbet på telegrafen, og fikk oppskriften av «matmora» Anna Sandør. Hun pleide å ha med godsaker på jobben før jul, og der ble silden «oppdaget». Den er så god, og ligner ingen jeg har smakt. Er du glad i sild så må du prøve denne. Jeg lager alltid dobbelt porsjon, også leverer jeg ut til mine gode venner som ønsker seg et glass med sild til jul.

BAKERINNEN 011

Oppskrift

  • 5-6 spekkesildfileter (vannes ut i kaldt vann i 2 timer)
  • 1 dl soyaolje
  • 1/2 dl eddik 7%
  • 1 dl ketchup
  • 2 store løk
  • 4-5 ss sylteagurk
  • 4 ss sukker
  • 1 ts nellik
  • 1 ts malt pepper

Klipp sildefiletene i små biter. Bland oljen, eddik, sukker, nellik og pepper i et målebeger og slå over sildebitene. Ha i  finhakket løk og finhakket sylteagurk. Ha tilslutt i ketchup bland til alt er jevnt fordelt over sildene. Ha på glass og løk og la det stå i et døgn for at smakene skal godgjøre seg.

BAKERINNEN 007

 

Finn frem godt brød og kos deg.

One thought on “TOMATSILD (verdens beste)

Legg igjen en kommentar