Da var en stor levering fiskefilet levert fra min far. Det er kjekt med en pappa som filiterer og pakker middager til en, for så å ta det levert på døra. Deilig hvit fisk er det mye man kan gjøre med for å gjøre en twist på den. Denne ble stekt raskt på begge sider, for så å putre i tomatsaus med litt hvitløk og basilikum. Sausen fikk en deilig sødme og var utrolig smakfull… Garantien fra meg er at pannen ble tom og det lover jo godt. Lyst å lage så finner du oppskrift her.
OPPSKRIFT 2 voksene 3 barn
- 1 kg torskefilet
- 1 boks hakket hermetiske tomater
- 3 fedd hvitløk
- 7 soltørkede tomater tørre
- 1 neve basilikum
- 2 ss tomatpure
- 2 ss sukker
- salt
- pepper
- 1/2 lime
- mandelpoteter ca2-3 pr voksen og 1-2 pr barn
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 brokkoli i buketter
Legg den tørre soltørkede tomatene i kokende vann for å bløyte de opp. Slå av vannet etter 5 minutter, og legg de i en bolle med olivenolje og basilikum. Kjør dette i med en stavmixer slik at du får en paste av det. Ta en kasserolle og fres hvitløk i olje, slå over hermetiske hakkete tomater, og tomatpasten og tomatpureen. Ha i sukker og la det koke opp. Del fiskefileten i passe stykker, klem over lime og ha på salt og pepper. Stek de raskt i olje på begge sider. Slå så over tomatsausen og la det putre i 10-15 minutter til fisken er gjennomkokt. Smak til medsalt og pepper. Kok brokkolibuketter i vann, husk at grønne grønnsaker skal koke uten lokk for å bevare grønnfargen. Server med mandelpotet, brokkoli og fersk basilikum.