Sjokolade og limemoussekake på cashewnøttebunn

Lik

DSC_1511

Kakefadesen min som jeg styrte med i flere timer med avkjøling ble slik. Jeg mistet kakeformen og måtte lappe litt her og der, men resultatet på smaken ble supergod så jeg velger å dele den fordet om. Jeg kunne nesten kjenne at tårene stod i øyekroken når jeg etter midnatt klarte å rote til for meg selv. Det er vel ikke for ingenting jeg blir kalt Bomsedeisi i familien…jeg er temmelig klomsete og uheldig. Så…jeg klarte heldivis å roe meg ned av erfaring;) Så er det jo en trøst at den ble så digg. Tok kaken md meg på en midddag jeg var invitert på på onsdag og hele kaken ble spist.  En deilig bunn med salte cashewnøtter, en limemousse som er kremete, friske bringebær inni, og toppet med sjokolademousse, sjokoladeganache og bringebær. Fullkommen lykke når du biter over den, salt, syrlig og søtt i en munnfull.

DSC_1510

 

Jeg synes det er litt godt med noe som ikke nødvendigvis er den tradisjonelle kremkaka. Så hvis du vil prøve til 17. mai.

 

Cashew nøttebunn


  • 100 g farin
  • 100 g brunt sukker
  • 6 stk eggehviter
  • 300 g cashewnøtter salte, finmales

Sukker og eggehviter piskes luftig, hakkede
cashewnøtter vendes inn.
Strykes ut på bakepapirpapir eller siliconmatte og stekes
ca 15-20 minutter på 170 °C

Kremost mousse med lime

  • 3 eggeplommer
  • 50 g sukker
  • 1 ½ lime saften av ss
  • 5 plater gelatin
  • 500 g Philadelphia
  • 250 g fløte

 

  1. Eggeplommer og sukker piskes til «skum»
  2. Gelatinplatene bløtlegges krystes lett og varmes
opp sammen med limesaften.
  3. Bland så i den
piskede eggemassen og varm opp til ca 55 °C.
  4. Pisk sammen kremostbasen og fløten og ha ca en
1/3 del av dette i den oppvarmede massen før
begge blandes sammen.

 

Mørk sjokolademousse

  • 120 g mørk sjokolade 60-70%
  • 1 dl fløte
  • 3 plater gelatin
  • 4 eggeplommer
  • 45 g sukker
  • 50 g vann
  • 2 dl fløte

 

  1. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle.
  2. Legg gelatin i vann i 5 minutter
  3. Kok opp 1 dl fløte klem vannet av gelatinen og rør den ut i fløten.
  4. Slå over sjokoladen , la den smelte.
  5. Rør med stavmixer eller en slikkepott til du får en glatt og fin trøffel.
  6. Legg eggeplommene i en bolle.
  7. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst.
  8. Slå sukkerlaket i eggeplommene mens du pisker kraftig med elektrisk visp på max hastighet til det blir et fast skum.
  9. Bland sjokoladetrøffelen forsiktig i eggeskummet.
  10. Visp 2 dl fløte til krem og bland den inn i sjokolademixen til den blir jevn og glansfull. Pass på å prøve å beholde luften.

Sjokoladeganache

  • 80 g sjokolade
  • 100 g fløte

 

  1. Kok opp fløte.
  2. Ha i sjokoladen og la den smelte.
  3. Kjør med stavmixeren i blandingen til den blir glatt.

Montering

  1. Sett en form på 24 cm på bunnen og skjær rundt kakebunnen.
  2. Legg en form som er 22 cm på resten av bunnen og skjær rundt slik at du får en litt mindre bunn som skal være inni kaken.
  3. Legg den største bunnen på kakefatet og bre over halvparten av ostemoussen.
  4. Legg den mindre bunnen på og bre over resten av ostemoussen og avkjøl.
  5. Fyll med bringebær oppå moussen.
  6. Hell over sjokolademoussen, avkjøles i ca. 2-3 timer i fryseren.
  7. Kjenn på ringen når du prøver å løsne den at moussen har blitt stiv nok, ta så av ringen.
  8. Hell over ganachen forsiktig, begynn med å bre utover med en spatel. Hell forsiktig på kantene slik at det renner over kanten uten at det renner ned på kakefatet.
  9. Sett i frysern og la den stå der i 2 timer.
  10. Pynt med friske bringebær.
  11. Et lite tips jeg gjorde var at jeg frøs hele kaken natten over, og hadde ganachen på når kaken var frossen. Så lot jeg den tine i 3-4 timer.

DSC_1482 DSC_1486 DSC_1492 DSC_1494 DSC_1501

 

One thought on “Sjokolade og limemoussekake på cashewnøttebunn

Legg igjen en kommentar