Det er vel ingen skam å skryte av bakst som ser lekker ut??? Jeg synes det er så moro når jeg ser noe nytt, hvertfall for mine øyne, også blir resultatet så bra. Jeg synes dette rett og slett var en urforfrer til klippekransen som jeg eeeelsker å bake. Denne er fylt med nutella, og det vil bli litt deig igjen men da lager jeg noen nutella snurrer i tillegg.
- 800 g hvetemel
- 1 egg
- 5 dl h-melk
- 125 g sukker
- 1/2 ts salt
- 35 g gjær
- 115 g smør
- 3/4 glass Nutella
- La egg, melk og smør bli romtemperert før det taes i bruk, selv lunket jeg melken i mikroen litt for å få den romtemperert.
- Ha melet, egget, melken, sukkeret, saltet og gjæren rett i kjøkkenmaskinbollen og elt deigen til den slipper bollen i ca 10-12 minutt.
- Skru maskinen på laveste hastighet. Del smøret i små terninger, ha dem i og elt til de er godt blandet i deigen, ca. 4-5 minutt.
- Dekk deigbollen med plastfolie og la deigen heve 1-2timer.
Montering:
- Del deigen opp i 4 emner.
- Finn en tallerken, jeg brukte dekketallerken.
- Kjevle ut 1. emne til en slik størrelse at du kan legge dekketallerkenen oppå for så å trykke ned slik at du får konturene av tallerken i deigen. Men legg det på bakepair før du trykker tallerkene lett nedpå deigen.
- I den sirkelen talllerkene har satt i deigen smører du et tynt lag med nutella.
- Kjevle ut 2. deigemne og legg det oppå det 1. pg trykk lett tallerkenen oppå slik at du ser konturene av den.
- Smør nytt lag av Nutella oppå og gjenta prossessen til du har kjelet det 4. deigemnet og lagt det oppå. Du vil da ha 4 deig lag, med Nutella i mellom, IKKE på topplaget det skal liksom forsegle det hele.
- Så legger du tallerken oppå og skjærer rundt den slik at du får en sirkel. Det vil da se ut som 4 runde pizzabunner oppå en annen med nutella i mellom.
- Sett et drikkeglass i midten av sirkelen.
- Del opp i 4 først, altså hvis du tenker at det er en klokke, så deler du den i klokka tolv og seks, og klokken tre og ni.
- Så deler du de opp i to igjen og de på nytt igjen i to. Tilsammen blir det 16 deler.
- Så tenker du at det er to og to som skal danne mønstret. Så da tar du først den ene delen og snurrer to og en halv gang, så gjør du det samme med deigbiten ved siden av. Så klemmer du de sammen i enden. Dette gjør du hele veien rundt. til du får en stjerne.
- Sett den til etterheving i 45 minutter.
- Pensle med egg og stekes i ca. 25-30 minutter på 220 grader.
- Nytes lun med et kaldt glass melk til…mmmmm….
Hjelpes så delikat! …og æ som bakte pistasjesnurran i går…kor skal dette ende?
Dette er det lov og skryte av ja ingen tvil – fantastisk mønster!
Hva kan man bruke isteden for nutella? Tror ikke at jeg får tak i nuttella her jeg bor 🙁
du finner nutella på kiwi og hvertfall spar
Du kan bruke nugatti 😉
Melk
Jeg lagde det mange ganger og brukte forskjellige fyll.
– jordbærsyltetøu
– nuggatti
– nutella
du kan fylle den med hva du vil, bruk fantasi
Hvor start glass med nutella brukte du?
Har lagd denne med pizzafyll inni og pizzadeig. Helt fantastisk! Blir veldig dekorativ stor pizzakake å servere til gjester ??