Åhhh jeg er sulten, det nærmer seg lunsjtid så kan jeg jo bare drømme meg vekk til Italia ved å lese i min bok » To grådige italienere». Og der er det en oppskrift som er rask, enkel og som oftes har man alle ingrediensene i hus. Jeg elsker bakst, nystekt, lunt, tynt, tykt, med smaker, stekt på forskjellige vis…gjærbakst gir et hav av muligheter…. og barna jubler og det går ned på høykant. Disse lagde jeg noen ekstra av i fall det blir fisketur, da er vi sikret god niste. Piadina er en type italiensk flatbrød, det er blitt kjempepopulært som snack fylt med røkt skinke, ost og grønnsaker. Jeg lagde min egen variant og her er oppskriften
PIADINA BRØD 8 stk400 gr. hvetemel
en klype salt
10 gr. tørrgjær (nesten 1 pose)
40 gr. smør delt opp i små biter
21/4 dl lunkent vann
Så har du det tørre og smøret i en kjøkkenmaskin, tilsetter vannet og la deigen eltes i ca. 8 minutt for å få en smidig og elastisk deig. Form deigen som en bolle og la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutt.
Hell deigen på bordet og kna den lett, mens du deler den opp i 8 like store emner.
Kjvele ut hver del til en 2 mm tykk leiv. Stek leivene en og en i en stekepanne, ca. 11/2-2 minutter på hver side. Jeg hadde litt olivenolje i pannen på første og fjerde steking.Så smurte jeg Philadelphiaost på halve, salatblanding, søt sennep, pepperskinke, agurk, sukkererter og paprika…så brette du halvdelen som ikke er fylt over, og DIGG IN!!! Alle i House of Uri ELSKET det. Så prøv da vel:)
PIADINA BRØD 8 stk400 gr. hvetemel
en klype salt
10 gr. tørrgjær (nesten 1 pose)
40 gr. smør delt opp i små biter
21/4 dl lunkent vann
Så har du det tørre og smøret i en kjøkkenmaskin, tilsetter vannet og la deigen eltes i ca. 8 minutt for å få en smidig og elastisk deig. Form deigen som en bolle og la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutt.
Hell deigen på bordet og kna den lett, mens du deler den opp i 8 like store emner.
Kjvele ut hver del til en 2 mm tykk leiv. Stek leivene en og en i en stekepanne, ca. 11/2-2 minutter på hver side. Jeg hadde litt olivenolje i pannen på første og fjerde steking.Så smurte jeg Philadelphiaost på halve, salatblanding, søt sennep, pepperskinke, agurk, sukkererter og paprika…så brette du halvdelen som ikke er fylt over, og DIGG IN!!! Alle i House of Uri ELSKET det. Så prøv da vel:)
Hærlig, denne skal jeg prøve. Perfekt til varme dager 🙂 Tusen takk!
Italienerne kan bakst altså! Husker første gangen jeg reiste til Italia for og besøke litt familie som bodde der, og jeg fikk smake «araber brød» det var et italiensk, mykt, flattbrød som smakte bedre enn noe annet brød jeg hadde spist før, kanskje det var piadina brød, bare et annet navn for det 🙂 Takk for god oppskrift! Ble visst litt sulten nå jeg også før slutten av skiftet 😉 x
Ser kjempegode ut!
Smaker de godt dersom man fryser dem ned og tar opp ved behov?:)