Pistasj og sjokolade stenger

Lik

DSC_1349

Hjemme fra påske og gjær, smør og melk roper fra kjøleskapet, lokkende ord som jeg ikke kan unngå å høre. Over en uke uten ordentlig baking er rekord. Jeg kaster meg bare uti det, lovnader om gjærbakst til min sønn gjør at deigen ble satt. Det blir noe godt til kvelds, nemlig hvetebakst fylt med pistasj og sjokolade, med et lite dryss av melis på toppen. De ble rett og slett perfekte, god smak, luftig og saftig. Akkurat som gjærbakst skal være. Klokken 2000 kommer Isak og kameraten inn døra. like etter kommer gudbarnet mitt med pappa for å si hadet før nesen vendes hjemover til Hammerfest…med andre ord LYKKE med unger og voksne i hus, og fersk bakst som kan serveres:) De ser så lekre ut disse snurrene med den irrgrønne fargen og sjokolade som bare snurre seg oppover. Lyst å prøve? Her kommer oppskriften.

DSC_1348

OPPSKRIFT

  • 800 g hvetemel
  • 1 egg
  • 5 dl h-melk
  • 125 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 35 g gjær
  • 115 g smør
  1. La egg, melk og smør bli romtemperert før det taes i bruk, selv lunket jeg melken i mikroen litt for å få den romtemperert.
  2. Ha melet, egget, melken, sukkeret, saltet og gjæren rett i kjøkkenmaskinbollen og elt deigen til den slipper bollen i ca 10-12 minutt.
  3. Skru maskinen på laveste hastighet. Del smøret i små terninger, ha dem i og elt til de er godt blandet i deigen, ca. 4-5 minutt.
  4. Dekk deigbollen med plastfolie og la deigen heve 1-2timer.

DSC_1350

 

Fyll:

  • 4 ss romtemperert smør
  • 5 ss pistasjpasta
  • 100 g finrevet sjokolade
  1. Kjevle ut et rektangel og smør utover smøret.
  2. Smør så pistasjpastaen over.
  3. Strø tilslutt den finrevet sjokoladen over.
  4. Brett deigen dobbel og del i små striper på ca. 2 cm breddde.
  5. Snurr deigstripene slik som «potetskruer».
  6. La de etterheve i 1 time under klede.
  7. Pensle med et sammenvispt egg.
  8. Stekes på 220-230 grader i ca 12-15 minutt.
  9. Avkjøles på rist, strø evnet et dryss med melis over.

DSC_1264 DSC_1266 DSC_1270 DSC_1271 DSC_1272 DSC_1274

DSC_1275 DSC_1277

DSC_1352

 

9 thoughts on “Pistasj og sjokolade stenger

  1. Ny-y-ydelig!
    Elsker pistasj og kan bare prøve og fantasere om hvor godt disse smaker! Kan tenke meg det var en sikker vinner i godt selskap 😀 Takk for at du deler oppskrift med oss! Er det lett og finne pistasje pasta? Har ikke sett det før x

  2. Tusen takk for en super blogg, med masse inspirasjon 🙂
    Disse så himmelsk gode ut, har du ett tips til hvor man får kjøpt pistasj pasta ?
    Ha en strålende dag 🙂

Legg igjen en kommentar