Amerikanske pannekaker er vel alt hva man kan drømme om, og det i en servering. Her for en sund siden så inviterte jeg en vennefamilie på frokost, og på nettopp på amerikanske pannekaker. Det hadde de tre guttungene aldri spist, så pannekakene, blåbær, bacon og melon gikk ned på høykant. Det er jo så moro med barn som spiser, det er jo ikke det sunneste så det kan ikke spises for ofte…men av og til er det en sikkelig bonus om det er pannekaker i helgen for eksempel. Så kom den ene guttungen innom her for en stund siden og sa «du gumor, de pannekakene den gangen var sikkelig god, sånn kan du invitere oss på flere ganger». Er det rart man blir glad i disse gudbarna;) Her er oppskriften jeg bruker, har kulturmelk i den og synes de blir best. Opprinnelig er det Cristopher Sjuves sin oppskrift.
- 3 dl kulturmelk
- 4 ss smeltet smør
- 2 stk egg
- 5 dl hvetemel
- 0,5 ts natron
- 4 ss sukker
- 1 ts salt
- olje til pensling
- Pisk lett sammen kulturmelk, smør og egg.
- Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle.
- Hell melkeblandingen over i melblandingen og rør så vidt sammen. Må ikke røres for mye!
- Ha litt olje i en stekepanne. Stek en «prøve- pannekake» ved middels varme.
- Stek pannekakene litt tykke. Snu pannekaken når den begynner å boble på den øverste siden og undersiden er gyllen. Ikke stek for lenge på andre siden.
- Server med lønnesirup, bacon, blåbær og melon og banan….mmmmm deilig deilig!!!
Dette s[ nyyydelig ut! Kulturmelk er så godt i det meste av kaker og pannekaker. Husker mamma pleide og lage krydderkake med det når vi var små, og jeg kalte det «dop» for når den sto på kjøkkenbenke, så fant alle plutselig på unskyldninger til og gå inn og forsyne seg med en liten bit eller to, haha 😛
Disse er da ikke såååå usunne, men kosemat, det er det såvisst 😀 Nydelig presentasjon 🙂