Amerikanske Ostekake

Lik

Camillas amerikanske ostekake

dsc_1295

Jeg elsker ovnsbakte ostekaker. Dette er min fra Hele Norge Baker program 2. Jeg husker faktisk første gang jeg spiste en ovnsbakt ostekake, og da med litt skepsis…Vi hadde nemelig en cafe som hette Jørgensen i Harstad, en cafe som var veldig forut sin tid i mine øyne. De hadde masse nytt som vi ble begeistret av, deriblant ovnsbakt ostekake. Å jeg vara hektet fra første munfull, og ble som Pascal sier «glad i munnen». Det er mektig, godt, kremte og kan ha mange forskjellige smaker. I HELE NORGE BAKER valgte jeg nettopp denne kaken fordi i mine øyne trenger man ikke finne opp kruttet hvis man allerede har det. Jeg baker ofte denne kaken og det som er så fint med den er at den holder seg godt i kjøleskapet om du ikke spiser alt med en gang. Den har en ren og god smak, og rømmelokket er syrlig og godt på toppen.

Det som er viktig er at du lar kaken avkjøle i romtemperatur slik at den ikke blir kornete. I alt stress, så klarte jeg å hive min kake i kjøleskapet hvilket resulterte i en litt kornete konsistens. Så vær tålmodig og la den avkjøle på benken ordentlig. Øyvind likte den veldig godt og Pascal var ikke like begeistret, han likte måten den var pyntet på:)) ..jeg velger å tro på Øyvind;) som har en norsk gane:)))) Så da er det bare å bake i vei om du har lyst å bli «glad i munnen»

 

Her har du oppskriften på Camillas amerikanske ostekake, som Camilla Johansen lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  • 100 g søt kjeks
  • 1/2 dl pistasjnøtter
  • 3 ss sukker
  • 5 ss smør
  1. Knus kjeks i foodprossessor eller blender, pistasjnøttene grovhakkes og blandes sammen med sukker og smeltet smør.
  2. Klem massen i bunnen på en «bake it easy» kakeform.
  3. Stekes på 175 grader i 10 minutter.

 

Fyll:

  • 600 g Philadelphia ost
  • 150 g finkornet sukker
  • 1/2  vaniljestang
  • Saft av 1/2 sitron
  • 3 egg
  1. Visp ost, sukker og vaniljestang sammen til det blir luftig på lav hastighet.
  2. Tilsett ett og ett egg.
  3. Ha i sitron tilslutt.
  4. Stekes 150 grader i 45 minutter.

Rømmelokk:

  • 1 beger seterrømme
  • 4 ss melis
  • Frø av 1/2 vaniljestang
  1. Ha på rømmelokk når kaken er varm og la den stå til avkjøling i romtemperatur. Hvis du setter den til avkjøling i kjøleskap vil den bli kornete og derfor er det viktig at den har oppnådd romtemperatur før den settes kaldt.

Dekor:

  • 100 g pistasjnøtter
  • 300-400 g friske bringebær
  1. Grovhakk pistasjnøtter som du kanter kaken med.
  2. Friske bringebær fylles på lokket.

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Amerikanske Ostekake

    • Hei, nei det skal være 1/2 stang…jeg bare kopierte fra TV3, ser de har skrevet feil….bra du å det…hadde blitt en dyr kake:) Lykke til med bakingen, lag gjrene kaken dagen før, da blir den best:)

Legg igjen en kommentar