Camillas flette med Selbu Blå og glaserte valnøtter
Jeg fikk gode skussmål for min gjærbakst, Øyvind og Pascal som synes det var en spennende smakskombinasjon. Jeg liker det uforutsette, og at man kan faktisk tilsette andre smaker enn sukker, kanel og rosiner…prøv å eksprimentere. Det er mye som kan bli en sikkelig positiv opplevelse. Jeg sa selv at dette er en kombinasjon som pirrer i munnen, ja…alt hva man kan finne på å si…men jeg mener det. Hadde bare ikke tenkt at det skulle komme på tv;)
Deig til flette:
- Ca. 4,5 dl hvetemel
- 1/2 pk tørrgjær
- 60 g finkornet sukker
- 1/4 ts bakepulver
- 50 g romtemperert meierismør
- 1,75 dl lunken h-melk
- Smuldre smøret i melet, bland resten av det tørre i bollen.
- Varm opp melken og ha den i det tørre, deigen skal være litt løs.
- Elt deigen i 10-12 minutter.
- Forhev deigen i 45 minutter.
Glaserte valnøtter:
- 100 g grovhakket valnøtter
- 8 ss sukker
- Legg valnøttene i en varm stekepanne med sukker, og vend dem inn mens sukkeret smelter og glaserer de.
Til monteringen:
- 5 ss smeltet smør
- 6 ss sukker
- 1/2 – 2/3 Selbu blå
Til monteringen:
- Kjevle deigen til et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm.
- På midten av rektanglet pensles smeltet smør, strø på sukker, strø på valnøttene og smuldre Selbu Blå over.
- Skjær vekk en firkant i hvert hjørne på rektanglet.
- Brett hver ende inn, del opp hver av langsidene i strimler på ca. 10-12 cm, brett hver strimle fra annenhver side inn mot midten slik at den danner et flettemønster.
- Pisk ett egg og pensle på fletten, la den etterheve i ca. 30 min.
- Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.
Jeg heier på deg! Synes du lager så mye spennende.