Vi har solgt kjempemye lakrispulver og lakrissiruper på HjerterDame (jobben min) etter at jeg begynte å lage mat med det. I helgen tok det av og jeg føler jeg skylder å komme med noen nye gode oppskrifter med lakris. Lakrisen i denne granolaen er så deilig. Du vil kjenne at du smaker og smaker. Smaken utvikler seg i munnen og kombinasjonen med tranebær og honning er en ubeskrivelig god kombinasjon. Jeg lagde en porsjon og lagde to små turpakker i cellofanposer som jeg tuslet meg opp til en venninne med. Hun er av det spreke slaget. Jeg tenker at det må være deilig å ha en gresk yoghurt i sekken og så litt granola med hvis du er på skitur, man trenger jo litt proviant for å kunne holde tempoet oppe:) Eller kanskje det er bare jeg som tenker på turproviant når jeg skal ut på tur:)
Oppskrift
- 100 g mandler
- 100 g hasselnøtter
- 300 g havregryn
- 25 g fint lakrispulver
- 250 g flytende honning
- 1 knivsodd salt
- 1 dl store rosiner (jeg brukte vanlig i mangel på store)
- 1 dl tørkede tranebær
- Rist madler og hasselnøtteri en 200 grader varm ovn ved varmluft i 5-10 minutter, til de er sprø. Ta nøttene ut og la dem avkjøle helt. Ikke slå av ovnen.
- Hakk mandlene grovt. Gni de løse hinnene av hasselnøttene og la de være hele.
- Vend havregryn, lakrispulver, honning og salt sammen og fordel det utover på et stykke bakepapir på en bakeplate.
- Sett platen i den varme ovnen. Stek blandingen i ca. 15 minutt, vend jevnlig i blandingen. Skru ovnen ned til 100 grader og la det ristes ytterligere 15 minutter. Rør stadig om. Ta platen ut og la det avkjøle helt på platen.
- Vend nøttene, havregryn, rosiner og tranbær sammen og oppbevar granolaen i en lufttett beholder.
Så fantastisk godt dette hørtes ut! Kjøpte lakrispulver i Tiger butikken, men det var forferdelig sterkt, så og bare bruke littegrann i granolaen kan muligens være løsningen! Takk for tips 🙂 x