Etter en ferietur er det alltid litt godt å komme hjem å lage middagen selv. Her i huset stemte alle for kyllingsalat og det synes jeg var et fabelaktig forslag. Som hos de fleste er kjøleskapet tomt etter at man har vært borte noen uker så i dag var det bare å fylle det opp med alskens godt. Vi har nemlig enda noen dager igjen å kose oss på, og da blir det god mat inkludert.
Jeg har i dag laget en stor bolle med salat og det var ikke flisa igjen. Dian hjalp meg for hun har nemlig tenkt å lage dette til sin bestemor og bestefar når hun drar dit til uken. Jeg synes det er så utrolig koselig å ha tid å lage mat sammen, det blir desverre alt for sjeldent. Så i dag stekte hun krutonger og kylling, mens jeg gjorde forarbeidet. Her kommer oppskriften på en smakfull og fortreffelig salat.
Oppskrift:
- 600 g kyllingfilet
- rapsolje til steking
- 1 pose Romano mix
- 3 ts karri
- 2 ts paprikapulver
- salt og pepper
- 1 spiss paprika
- 2 vårløk
- 80 g tørkede tranbær
- 8 mini plommetomter
- 1/2 agurk
- 2 beger fetaost med soltørkedetomater (fra Apfetina)
- 1 stor mango
- Kutt kyllingfileten i strimler, ha olje i stekepannen og varm den opp. Ha paprika og karri i oljen men dra da av platen slik at den ikke blir brent. Smakene på krydderet kommer bedre fram når du varmer det opp. Sett platen på komfyren og ha kyllingen i og smak til med salt og pepper når du har stekt den.
- Ha salatblandingen i en bolle, kutt paprika, agurk, vårløk, mango og plommetomater og ha det oppi.
- Vend inn fetaosten med oljen i salaten, ha i tranebær og kylling og topp med krutongene.
Krutonger
- 5 skiver brød
- 5 ss olje
- 1 1/2 ts paprikapulver
- 1 ts tørket basilikum
- 3 klyper salt
- Del brødet opp i biter og ha det i en bolle.
- Ha oljen og kryddereti bollen bland det sammen.
- Rist terningene i en stekepanne med 2 ss olje på litt over middels varme mens du røre i de. Stek/rist de til de er blitt sprø.