Han som blir tenåring i huset hentet bakeboka, slo opp på side 65 og sa, ”denne skal jeg ha til bursdagen min”. Jeg har bakt den før og vet at den er veldig veldig god, søt men god. En sjokolade pai som er myk og chuncky, nøtter som knaser når du tygger, marshmallows som er seige og en karamellsaus på toppen, med andre ord her spares ikke på noe. Du kan lage den og den vil holde seg fint i kjøleskapet over flere dager. Men det er stor fare for at den blir spist opp. Serveringstips kan være vaniljeis eller en syrlig fruktsalat, men det er absolutt ingenting i veien med et kakestykke og en god kopp sterk kaffe.
Oppskrift
- 200 g romtemperert smør
- 5 dl sukker
- 4 egg
- 3 1/2 dl hvetemel
- 1 dl kakao
- 1 knivsodd salt
- 1 ts bakepulver
- ½ ts vaniljesukker
- 1 ½ dl valnøtter grovhakket
- 1 ½ dl mini marshmallows
- Sett ovnen på 175 grader og smør en bakeform på ca. 26 cm
- Rør smør og sukker hvitt og luftig
- Visp inn ett og ett egg
- Bland i de tørre ingrediensene og rør ned i blandingen og ha i de hakkede valnøttene
- Hell kakerøren i de n smurte formen
- Stekes i ca. 45 minutter, kaken skal være litt kladdig i midten
- Ta ut kaken og stikk nedi marsmallowsen ned i kaken mens den enda er varm
- Avkjøl kaken
- Ha en tynn stråle av karamellsaus over kaken
Karamellsaus
- 50 g smør
- 1 1/2 dl sukker
- 2 ss vann
- 1 dl fløte
- Varm smør, sukker og vann på lav varme. Det tar ca. 10 minutter å få sukkeret til å løses opp og å få rett konsistens.
- Visp inn fløten og la den småkoke til den tykner.
Hei Camilla
Flott matblogg du har med mange lekre oppskrifter.
Har laget Missisippi mud pie, men sliter med karamell sausen….på lav varme får eg ikke karamellen brun nok. Blir helt lys…hva gjør jeg feil?
Hjeeelp, nå er jeg kommet så langt at jeg skal putte kaka i ovnen….og så står det ikke hvor i ovnen den skal være…midten, nederst..?? Oppskrift for dummies, takk:-)))