Rabarbrapai med ingefær og valnøtter

Lik

Rabarbra er faktisk en grønnsak, og har mange bruksområder som kan forføre smakssansene våre. Selv har jeg ordentlig gode barndomsminner om de største rabarbraplantene hos bestemoren min i Malangen. Hun stakk alltid en kopp sukker til meg som var minste barnebarn, så kunne jeg knekke av en stilk som jeg dyppet oppi sukkeret. Det var sommerlykke og skikkelig stas, for hjemme fikk mamma aldri rabarbraen til å vokse, så jeg så på det som å få ekstra godis.  Paien med ingefær og valnøtter er i mine øyne perfekt i smaken. Så nå er det bare å gå på rabarbraslang om du ikke har egen da. Jeg lover en smak av sommer om du våger å prøve.

DSC_1771

 

Paifyll:

 • 500 g rabarbra
 • 150 g sukker
 • 2 ss vann
 • 2 ts kanel
 • 1 ts revet ingefær
 • 1 ts revet sitronskall
 • 1 dl bringebær
 • 1 ½ ss maisenna

 

 1. Vask rabarbraen fjern skallet.
 2. Kutt stilkene opp i små biter.
 3. Bland og vend inn alle ingrediensene til fyllet og ha det i en pai form ca. 24 cm.

 

Smuldredeig:

 • 3 dl lettkokte havregryn
 • 1 dl hvetemel
 • 150 g kaldt smør i terninger
 • 100 g hakkede valnøtter
 • 4 ss sukker

 

 1. Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen i en bolle.
 2. Smuldre det sammen med fingrene eller i en foodprosessor slik at smøret blir jevnt fordelt.
 3. Fordel smuldredeigen over paiformen.
 4. Stek paien på 200 grader, over/undervarme, i ca 30-40 minutter til den er blitt gyllenbrun oppå.

 

 

One thought on “Rabarbrapai med ingefær og valnøtter

Legg igjen en kommentar