Når jeg baker boller lager jeg ofte dobbel deig. Noen blir til boller og noen blir til eksprimentering. Denne gangen ble det en stor pistasjsnurr, laget i en rundform. Det blir som en hvetekake som er fylt med deilig smak av pistasj og sjokolade. Så her er en liten ide, om du bruker enkel oppskrift får du en kake, om du dobler får du boller og en stor pistasjsnurr…jeg dobler alltid deigen.
Oppskriften
- 800 g hvetemel
- 5 dl melk
- 125 g sukker
- 1/2 ts salt
- 35 g gjær
- 115 g smør
Fyll
- 5 ss romtemperert smør
- 5 ss pistasjpaste
- 60-70 g sjokolade hakket
La egg, melk og smør bli romtemperert før det taes i bruk, selv lunket jeg melken i mikroen litt for å få den romtemperert. Ha melet, egget, melken, sukkeret, saltet og smuldre gjæren i kjøkkenmaskinbollen og elt deigen til den slipper bollen. Skru maskinen på laveste hastighet. Del smøret i små terninger, ha dem inn til de er godt blandet i deigen. Dekk deigbollen med plastfolie og la deigen heve 1 1/2 time.
Kjelve ut et rekangel og smør på smøret, pistasjenpasten og strø over hakket sjokolade. Skjær deigen i 3 strimler ca. 6 cm brede, og rull sammen som en rullekake, bygg utenpå med neste strimle, sett den på høykant i en rundfrom med bakepair i bunnen og smør kantene. La den stå å etterheve i 1 time minutt.
Stekes på 200 grader i ca 25-35minutt ettersom størrelse.
Jeg har leita kjempelenge etter pistasjpaste, uten å finne det. Hvor får man tak i det??
Mmm nesten som en stor pistasje-skillingsbolle jo, så utrolig deilig det så ut 😀 x
Camilla! Du var min desiderte favoritt på Hele Norge Baker – takk for at du gjorde programmet mer spenstig 😀 kunne du tenke deg å dele hvor man får tak i pistasj-paste :)? Har sett etter det i årevis uten hell…