Trøffeldrøm

Lik

camilla

Dette er oppskriften på Camillas trøffeldrøm som hun lagde i episode 1 av Hele Norge Baker, sesong 2.

 

Da var vi i gang og jeg fryder meg over fantastiske tilbakemeldinger, og er like rosa i kinnene som bringebærkremen…Fy flate jeg er så glad for at jeg ble med på dette. I dag har vært en fantastisk dag, deilig middag i lag med familie, og kidnappet til min egen premierefest. For…mine venner, og de er gode!!!! hadde laget min egen premierefest. Christin hadde engasjert seg i å overraske meg og hadde fått med seg flere på laget. Der kom jeg inn i lokale fylt med kaker, champagne og en stoooor tvskjerm. Familie og venner stod og ventet, og min datter på 10 år holdt verdens fineste tale til sin bakemamma. Tenk deg så deilig for meg og avslutte denne helgen med alle mine favoritter. TUSEN TAKK….jeg skal legge ut bilder av min overraskelse premierefest i morgen.

Bunn:

  • 113 g hasselnøtter
  • 113 g mandler
  • 240 g meierismør
  • 120 g sukker
  • 70 g hvetemel
  • ½ dl eggehvite

 

  • Smør smeltes i en kasserolle, bland i hakkede mandler og hasselnøtter (nøttene må være hakket slik at det blir litt «mel» av de også da det er med på å binde røren, sukker og mel.
  • Pisk eggehviten stiv og vend den inn i resten av røren.
  • Fordel røren i 2 stk 22 cm former med bakepapir i bunnen.
  • Stekes i 7-10 minutter på 170 grader.
  • Avkjøl bunnene.

 

Trøffel:

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g Dronningsjokolade
  • 2 ss smør

 

  • Kok opp fløten.
  • Visp inn kokesjokolade.
  • Visp inn smør til en glatt masse.
  • Kjør massen med en stavmixer til slutt, for å få en seigest og glattest mulig trøffel. ca 3-4 miutter.
  • Avkjøl litt og ha over den ene bunnen. Ha på kakeringen slik at trøffelen ikke renner ut.

Bringebærpure:

  • 500 g fryst bringebær
  • 150 g sukker
  • Saften av en sitron
  • 2 plater gelatin

 

  • Kok opp bær med sukker og sitron, la det småkoke i 5 minutter.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  • Trekk kasserollen til side, klem vannet av gelatinen og visp de inn i bringebærene.
  • Sil pureen slik at du fjerner steinene.
  • Sett den til avkjøling i kjøleskapet.

Bringebærkrem:

  • 2,5 dl fløte
  • 75 g melis
  • 100 g bringebærpuré
  • Visp fløte og melis til krem, vend inn pureen. Sett til avkjøling om du ikke legger den oppå trøffelen med en gang.

Italiensk marengs:

  • 0,75dl vann
  • 190 g sukker
  • 3 romtempererte eggehviter
  • Kok opp vann og sukker til en tynnflytende sirup som holder 120 grader.
  • Visp eggehvitene sakte i begynnelsen og skru opp hastigheten etter at den er begynt å skumme.
  • Ha sirupen i en tynn stråle i eggehviten under kraftig pisking. Pisk i ca. 7 minutter

Montering:

  • Kakebunnen med trøffel legges på et kakefat. Ha ringen på mens du legger trøffelen på. Avkjøl.
  • Legg bunn nummer to oppå.
  • Fyll med bringebærkrem.
  • Fyll en sprøytepose med marengs, klipp av plastsprøyteposen og sprøyt små topper,  legg på tørkede rosekronblad penslet med eggehvite og finkornet sukker på som dekor. (kan sløyfes) Brenn av med en gassbrenner slik marengsen blir gylden i overflaten.
  • Serveres med det som er igjen av bringebærpuréen over.

 

 

 

 

 

11 thoughts on “Trøffeldrøm

    • Bakericafeen er en drøm som jeg håper kan bli noe av…mye som skal på plass for å få det til:) men det hadde blitt en fantastisk fin plass å kome å nyte hverdagen på:)) vi får vente å se:))

  1. Hei 🙂
    Du er kjempe flink å bake og det inspirerer virkelig å se deg på tv!

    Akkurat nå holder jeg på å bake trøffelkaka di…. Stemmer det som står i oppskriften med 45gr mel og 240gr smør? Hos meg klarer ikke melet å trekke inn all smøret, slik at smøret blir liggende oppå å flyte… Hva gjør jeg galt?

    Hilsen Ingvild

Legg igjen en kommentar