Hva kan man gjøre med en bolledeig, har du noen tips for å «pimpe» opp hverdagsbollene var spørsmålet jeg fikk av en Dagblad journalist. Ja, jeg elsker å fylle boller med alskens godt, som pistasj og bringebær. Deilig på smak og røft og rocka utseende på bollene, og gode??? Jaaaaaa:) Den deilige myke pistasjkremen som er rund og god på smak, med friske syrlige bær, er bare en innertier. Husk å ha litt godt med pistasjkrem på toppen slik at det øverste laget karamelliserer seg, og det som ligger under er mykt og deilig.
For å lage bollene, klemmer du dem flate etter at du har trillet dem til en bolle. Så smører du på med pistasjkrem, jeg bruker kremen fra Oliviers&co, den er rett og slett himmelsk. Jeg må alltid smake litt ekstra på den.
Oppskrift Bolledeig:
- 6 dl h-melk
- 1,2 kg hvetemel
- 180 g sukker
- 180 g romteperert smør
- 40 g gjær
- 1 ts salt
- 1 egg1. Bland alt sammen utenom smøret. Ha melken kald i og smuldre gjæren oppi. Kjør deigen sammen i cirka 15 minutter i eltemaskin.2. Ha så det romtempererte smøret i og elt det inn i cirka 8-10 minutter.
3. La deigen forheve i 1 time.
4. Trill ut emner på 150 gram og klem de flate, ha på ca. 2 ts pistasjkrem og 5-7 bringebær oppå der igjen.
5. Etterhev i ca. 1 time.
6. Stekes på 220 grader i cirka 16-18 minutter. Dryss melis på toppen før servering.