For en uke. Noen ganger vet man jo ikke helt hva ting kan føre til, som denne uken oppslag på Dagbladets forside. Jeg lagde en sak på tre triks med en deig, og tenkte at hverdagshumor er jo gøy…så jeg slengte med bollemusa og oppskrift på den. Det ekspolderte, jeg visste ikke en gang at saken var ute før det begynte å plinge i telefonen og jeg var tagget både her og der. Så utrolig gøy, jeg har altså ledd så mye av dette oppslaget og hva det har ført til. Å nettopp det er jeg jo så fornøyd, at man kan flire så mye at man får svi for at ikke alle knipeøvleser er gjort…eller som noen sier jeg lo så jeg holdt på å tisse på meg. Da en kunde i dag sa at hun hadde hørt at de til og med hadde diskutert Harstads bollemus på P4, lo jeg igjen. De var enig om at det ikke hørtes ut som noe man burde spise, men det var nok veldig godt på P4 sin morgensending…jeg ler igjen.
Jeg har levert bollemus og solgt bollemus og lagd bollemus…og det fortsetter vi med. Men…her kommer lakrisgiffeloppskriften som stod på i artikkelen. Vel verdt å prøve, jeg elsker lakris og synes det bare er et hav med muligheter om man har lakris i hus. En god hvetedeig som min er heller ikke så dumt å ha på reportoaret. Høstlykke kan serveres om du hiver deg rundt og setter deig. Vips har du lune deilige lakrisgiffler.
Bakerinnens faste bolleoppskrift
- 6 dl h-melk
- 1,2 kg hvetemel
- 180 g sukker
- 180 g romteperert smør
- 40 g gjær
- 1 ts salt
- 1 egg
Fyll:
- ca. 150-200 g romtemperert smør til fyllet
- 2 dl sukker til fyllet
- 3 ss lakrispulver
- 3 ss søt lakrissirup som ringles over.
- Bland alt sammen utenom smøret. Ha melken kald i og smuldre gjæren oppi. Kjør deigen sammen i cirka 15 minutter i eltemaskin.
- Ha så det romtempererte smøret i og elt det inn i cirka 8-10 minutter.
- La deigen forheve i ca. 1 time.
- Kjevle ut et rektangel som du smører smør på ,drysser over sukker, sirup og lakrissirup oppå.
- Så ruller du de sammen og deler opp i gifler, legg de motsatt vei av en kanelsnurr og sørg for at deigbretten ligger ned ved steking.
- Etterhev i ca. 1 time, pensle med egg og stekes ved 220 grader i ca. 16-18 minutter.
- Bland melis med sitronsaft og lag en syrlig glasur som du topper med ved servering.