Florentinere

Lik

Å du søte tid for en kake!

De er blitt en stor suksess på bakeriet disse florentinerene. Selv kan jeg ikke gå forbi en florentiner, de er så himla gode. Nøtter i en crisp forening med karamell kan bare ikke forbigåes i stillhet, og det er lovt å lage lyd når du spiser. De første jeg spiste fant jeg i et lekkert bakeri på en feire, jeg kjøpte fem ganske store og tok de med hjem. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å dele med min familie for jeg er egentlig raus, men jeg rakk ikke fortelle noen at jeg hadde kjøpt de før de var spist av meg. Den tomme posen ble funnet og jeg måtte tilstå mine søte synder. Du vet når du tar en og ikke klarer å stoppe spise, vel disse er slik. De er rett og slett djævelsk god! (PS: de er også glutenfri)

Oppskrift

  • 150 g sukker
  • 45 g honning
  • 50 g fløte
  • 250 g smør
  • 150 g mandelflak
  • litt nøytral olje til å smøre formene med
  • 12 aluminiumsformer eller lignende, ca. 7 cm i diameter og ca. 1,5 cm høye

 

 

  1. Ha sukker, honning, fløte og smør i en gryte og kok under omrøring til en lys gylden karamell.
  2. Ta gryten av varmen og tilsett og mandelflak. Rør godt sammen.
  3. Smør formene med litt olje og fordel røren i formene. Trykk deigen helt flat.
  4. Stekes på 180 °C i 12-15 minutter til de bobler og er blitt litt mørkere i karamellfargen.
  5. Avkjøles helt. Ta dem ut av formene.
  6. Kakene oppbevares i lufttett beholder, med bakepapir mellom hver.

#oppskrift #julekaker #julebakst

 

 

Legg igjen en kommentar