Horn

Lik

Horn ala tante May1Til jul er det mye deilig godt på bordet til frokost, lunsj og brunsj, ja og for ikke å glemme til kvelds. Masse gode sildretter, salater og kjøttpålegg, og alt dette hjemmelagde tradisjonsrike bør jo ligge oppå et ordentlig godt brød. Jeg baker alltid horn til jul, no knead bread er allerede ferdig, for lykken er komplett når du kan velge mellom deilige rundstykker, brød, horn og knekkebrød.

Denne oppskriften er fra min tante May. Alle har vel noen arvede oppskrifter og dette er en av mine. Tante May hadde de beste hornene da jeg var barn, så når jeg ble «stor» å skulle samle mine oppskrifter måtte jeg ringe henne og få blant annet denne. De blir saftige og luftige, og er fine å se på. Med andre ord perfekt til julens matbord. Jeg dobler ofte oppskriften, da har jeg «råd» å spise noen med en gang.

 

Horn 16 stk.

  • 100 g smør
  • 6 dl hel melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • ca 1 kg hvetemel
  • 1 egg til pensling
  • valmuefrø til dekor

DSC_0001

Smuldre smør i melet, ha i salt etterpå. Varm melken til 37 grader og smuldre gjæren oppi. Slå melken oppi bakebollen, elt på lav hastighet og ha i egget når det begynner å blandes. Elt i 8-10 minutt. Forheves i 1 time.

Del deigen opp i to emner, kjevle de ut til to runde store flater. Del sirklene opp i 8 deler, som når du deler en rund pizza. Rull  den bredeste enden mot spissen og sørg for at spissen er vendt ned mot bakepapiret når du er ferdig. La de etterheve i 45 minutt. Før steking visper du ett egg sammen og pensler det på hornene og strør på valmuefrø.

Stekes på 225 grader i 12-15 miutt.

DSC_0008

DSC_0014

DSC_0009

 

 

Legg igjen en kommentar