Fikk rett og slett litt bakeabstinens etter to uker med baketørke. Det har vært maling, snekkering og lange dager på 12-15 timer i mitt kommende lille bakeri. I dag stod vi opp til en vindfull lørdag. Før frokost bakte jeg cookies som vi kunne ha med på jobb, men det ble noen til frokostkaffen også. De ble ordentlige gode, inspirert av en oppskrift av Manuela. Bare at jeg kuttet ut å ha kanel inni cookiesene, og tilførte lakris (en av mine favorittsmaker) Lyst å prøve? De var veldig enkle å lage, cripse og seige på samme tid, pluss at det gikk fort:)
Oppskrift ca.25 cookies
- 115 g smør romtemperert
- 225 g sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 195 g hvetemel
- 1/4 ts salt
- 100g hvit sjokolade hakket
- 2 ss melk
Til å rulle cookiesene i trenger du:
- 60 g sukker
- 1 ss kanel
- pluss lakrispulver til å strø oppå etter steking
- Smør og sukker piskes luftig
- Ha i egget og vaniljeekstraktet og pisk i 1 minutt,
- Tilsett så sjokolade, melk og hvetemelet
- Bland det hele raskt sammen og sett kakedeigen i kjøleskapet i en halv time.
- Bland sammen sukkeret og kanelen du skal rulle cookiesene i en liten skål.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og del den i 25 like store biter.
- Trill de ut til kuler som du ruller gjennom i sukker og kanelblandingen.
- Legg kulene på et bakepapirkledd brett med litt avstand i mellom.
- Stekes på 180 grader varmluft.
- Når de er ferdig og ligger til avkjøling, dryss over lakirspulver.
Hvor lenge skal disse stekes? (spurte hun ETTER hun hadde satt de i ovnen…) 😉
Hvor lang Steketid??