Italiensk frokost

Lik

DSC_0735

Jeg er glad i litt andre typer frokost enn to brødskiver med hvitost, så i dag da det var helg slo jeg til med italiensk frokost. Jeg lagde noen kjempegode krutonger av loff i går og da tenkte jeg at de må jeg bruke til noe godt. Jeg dro ut og handlet gode miniplommetomater, fersk mozarella, basilikum og italiensk salami…og det ble til dette lille frokostmåltidet. Litt helgeluksus synes jeg, barna fikk en variant med norvegiaost og paprika siden de ikke er så glad i mozarella. Så vi trikset og mikset det til, og alle ble mette og klar til dagens dyst.

Oppskrift

  • Krutonger
  • 1 fersk mozarellaost i skiver
  • Mini plommetomat
  • Ferske basilikumblader
  • Italiensk salami
  • Salatblanding
  • Olivenolje
  • Balamico
  • Salt og pepper
  1. Legg krutonger og salatblanding på fatet
  2. Tre plommetomat, salami, basilikum, mozarella på trespyd
  3. Legg på fatet og hell forsiktig over god olivenolje og balsamico
  4. Strø over maldonsalt og pepper
  5. EAT THE BREAKFAST

Krutonger

  1. Skjær 1/2 loff gjerne daggammel i  terninger.
  2. 1/2 dl olivenolje blandes med 3 klyper maldonsalt, 2 hvitløksfedd presset, pepper, 1 1/2 ts. tørket basilikum helles over og blandes inn i loffterningene
  3. Spre det over et bakepapir og rist i ovnen på 180 grader i ca 10 minutt, vend 2-3 ganger i løpet av stekingen.

DSC_0736

2 thoughts on “Italiensk frokost

Legg igjen en kommentar